Hur reupholster en ATV Seat

En ATV eller ATV, har ett säte som tar en hel del slitage på grund av exponering för vatten, sol och andra element. Vinyl sprickbildning och rivning är vanligt, särskilt som ATV åldrar, kräver reupholstering. En vinyl material gör ett effektivt val för att ersätta så det är slitstarkt och står upp till destruktiva aspekter. ATV säten är ganska lätta att reupholster, eftersom de är typiskt platt och rektangulär till formen. Dessutom kan en ny sittunderlag skapas med ett enda vinyl. Saker du behöver
1 yard av marina-grade vinyl
Tänger
Phillips skruvmejsel
Pencil
Saxar
Kraftfull häftpistol, fäst till en luftkompressor
Staples
Rulle 1-tums skumgummi
Generell kontakt cement
enda kanter rakblad
Syntetisk pensel
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort skruvarna från metallplattor eller gångjärn som fäster sitsen till ATV i den punkt där sätet lyfter upp.
2

Använd tång för att ta bort de häftklamrar som fäster klädseln på undersidan av sitsen genom att greppa varje häftklammer och dra ut den ur sitsen. Ta bort materialet.
3

Slice bort den skadade skum kudde under vinyl, separera den från sätet botten med hjälp av en lös, singel-kant rakblad.
4

Vänd sätet botten och placera den ovanpå den nya skum, spåra dess kontur på det.
5

Klipp ny bit skum, med blyertsmarkeringarna som guide.

6

Applicera kontakta cement till den övre sidan av sätet botten med användning av en syntetisk målarpensel. Fäst skummet till toppen av sätet botten och låt det torka per anvisningarna på kontakt cement förpackningen.
7

Placera den nya vinyl på en plan yta, med undersidan uppåt. Lägg det gamla sätesöverdraget ovanpå den nya tyget för att tjäna som mall, sedan spår runt den. Inkludera några väsentliga slitsar som finns vid kanten av den gamla klädseln för större ge efter re-fastsättning. Den gamla sittunderlag kan kastas efter detta steg.
8

Skär nya sittunderlag ur den nya bit vinyl, med pennan konturerna som en guide. Skär några skåror som också lades i kanterna.
9

Placera den nya bit vinyl nedåt på en plan yta. Flip och centrera den plats på toppen av det, så att skummet möter vinyl s stöd.
10

Wrap tyget runt de övre kanterna av sätet och använda en kraftfull häftpistol drivs av luft kompressor att infoga tacking häftklamrar i undersidan av sitsen botten. Om du visualisera den fyrkantiga sitsbotten som en urtavla, bör klamrarna vara belägna vid ungefär 12, 3, 6 och 09:00. Sätt en stapelvara varje halv tum, säkra nya kåpan på plats. Eftersom detta fortskrider, periodiskt vända sitsen över och se till att vinyl är spänd och inte skrynkligt.
11

Skruv metallplattor tillbaka mot sätet botten och åter fästa till ATV.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87381.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.