Hur du justerar kopplingen på en Yamaha Roadliner

Kopplingen i din Yamaha Roadliner tillåter dig att effektivt koppla bort motorn från den bakre drivlinan, vilket gör att du kan skifta kugghjulen i transmissionen. En av justering koppling kan vara mycket irriterande, vilket gör att motorcykeln antingen dö när man kommer till ett stopp eftersom kopplingen inte lossnar helt, eller fördröjning på acceleration eftersom den inte helt engagera. Lär dig hur du justerar din Yamaha Roadliner kopplingen och hålla din cykel i trim. Saker du behöver
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner
1

Ta Roadliner ut för en kort stop-and-go provtur. Var uppmärksam på hur motorcykeln fungerar vid växling mellan växlarna, accelererar och kommer till ett stopp. Om det är svårt att flytta, eller cykeln försöker dö vid sänkning av hastigheten, måste kopplingen kabeln som ska dras åt. Om motorcykeln känns som det är "glider" vid acceleration, måste kopplingen kabeln lossas.
2

Ställ Roadliner på cykelställ och dra tillbaka gummiskyddet kopplingen kabel på änden av kopplingshandtaget för att avslöja kopplingen skaderegleraren kabelspänningen. Använd en skiftnyckel för att lossa justerskruven låsmuttern hålla justeraren på plats. Addera 3

Dra kabeln genom att tvinna kabeln justerare moturs, bort från spaken. Denna justering görs bäst när det är svårt att flytta eller när cykeln dör på retardation, eftersom det kommer att dra kabeln undervisas i huset så att kopplingen kopplas ur helt när spaken dras.
4 < p> Lossa kabeln genom att tvinna justera medurs, mot spaken. Detta är den bästa anpassningen för att göra om motorcykeln "glider" på accelerationer, eftersom det kommer att lindra vajerspänningen i huset, se till att kopplingen låser ordentligt när spaken släpps ut.
5

Dra åt justerskruven låsmutter, ta sedan Roadliner för annan provtur och uppmärksamma hur verkan av kopplingen har förändrats sedan dina justeringar gjordes. Återvända hem och finjustera dina justeringar baserat på hur motorcykeln fungerar på detta andra tuberkulintest ride.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86796.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.