Keramiska Headers Vs. Rostfritt stål

Tubular rubriker är en ofta använd metod för att öka en motors hästkrafter och betyg vridmoment. Rubrikerna kan komma i en mängd olika utföranden, varav två är keramisk beläggning och rostfritt stål. Prestanda

Keramisk beläggning avleder värme bättre än rostfria headers och erbjuder en liten prestandaökning, eftersom det finns mindre värme i motorrummet till rob makten. Mindre värme är också lättare på närliggande komponenter.
Passform och finish

Rostfritt stål anses svårare att böja till exakta kurvor än kallvalsat stål som keramiska headers är gjorda av, så keramiska headers kan passa bättre. Rostfria huvuden kan kräva mer ansträngning för att installera i de snäva ramarna för ett motorrummet.
Utseende

Keramik belagda headers behålla färgen på deras yta över en lång tidsperiod, med minimal missfärgning från den intensiva värme som produceras av avgaserna när de lämnar motorn. Rostfritt stål, å andra sidan, vanligtvis ändrar färg när det börjar att värma upp, permanent förändra utseendet på rubrikerna.
Enkelt underhåll

Med keramiska headers , rengör dem är så enkelt som att tvätta dem med tvål och vatten och sedan torka dem. Rostfritt stål måste poleras med metall polish för att se sitt bästa. Addera Kostnad och tillgänglighet

Både rostfritt stål och keramiska belagda headers kostar ungefär lika mycket, men rostfria headers är svårare att hitta för vissa märken och modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95148.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.