Hur man installerar en atmosfärisk dumpventil på en 1995 Saab

Saab blev beryktad för användningen av turboladdare på 1980-talet, och bekräftade sin tradition av att använda turbomotorer 1995 med två bilar: den 2,0-liters Saab 900 turbo och 2,3 -liters Saab 9000 turbo. Det enda dessa turbo modeller saknar är signaturen "svischande" av en eftermarknad turbo. Medan en atmosfärisk dumpventil inte nödvändig om andra ändringar har gjorts för att ge en högre hästkrafter utgång, installera ett ger bilen ett distinkt ljud som många körentusiasters leta efter. Saker du behöver
Skiftnyckel
ren handduk
platt skruvmejsel
Aftermarket atmosfärisk dumpventil nära Old filmburk (eller luftintag plugg)
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

åt handbromsen. Ta ut nyckeln ur tändningslåset och öppna huven.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteripolen med skiftnyckel. Vanligtvis denna kabel är svart. Detta kommer att förhindra varje möjlighet för elektriska stötar eller kortslutning under projektet.
3

Rengör området där du kommer att arbeta med ren handduk. Torka damm från luftintaget och bypass ventil placerad mellan kylaren och motorblocket. Addera Ta bort Factory Bypassventil
4

Lossa de fyra cirkulära klämmor som håller fabriken bypass ventilen på plats med en vanlig skruvmejsel. Fabriken bypassventil är ansluten till både luftintagsröret, och silvret metallröret kallas inloppsröret till höger om motorblocket och till vänster om batteriet. Bypass-ventilen har en tunn vakuumslang ansluten till fronten.
5

Avlägsna bypass ventilen genom att skjuta den ur gummirör ansluta den till luftintag och inloppsrör. Koppla den tunna vakuumslangen.
6

Ta bort de två cirkulära klämmor som höll ventil fabrik bypass och botten gummislang till luftintagsröret. Ta inte bort nedersta gummislang från insugningsröret. Addera Installera atmosfärisk dumpventil
7

Skjut eftermarknaden atmosfärisk dumpventil till gummislang fortfarande är ansluten till inloppsrör. Dra åt de cirkulära klämmor för att hålla ventilen på plats.
8

Skjut gamla filmburk över botten gummislang som är ansluten till luftintaget. Alternativt, skjut en plug luftintag till gummislang och säkra de två cirkulära klämmor.
9

Använd två cirkulära klämmor bort från botten gummislang för att hålla filmen kapseln på plats. Dra åt båda klämmorna tills en lufttät tätning skapas.
10

Anslut den tunna vakuumslangen till den lilla nippeln på eftermarknaden atmosfärisk dumpventil.
11

Anslut batteriets negativa leda med skiftnyckeln och stäng huven. Provköra bilen för att se till att bilen fungerar vid låga hastigheter först och gradvis arbeta upp till högre hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85171.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.