Så monterar en oljekylare

När det gäller motorns prestanda, är värme en av de skadliga faktorer som kan orsaka att motorn skall ge mindre ström och, i slutändan, förkorta dess livslängd. För att hålla tillförseln av olja i motorn kyla, har oljekylare utvecklats. Liknar en radiator på bilens kylvätska, är oljekylaren monterad på en plats där den utsätts för kall luft. Oljetillförseln cirkulerar genom den och kyls medan fordonet körs. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Electric drill
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Oil
Oljefilter
Visa fler instruktioner

1

Bestäm var du ska montera oljekylaren. Jobbet av kylaren är att hålla motorn oljeförsörjning cool, så det ska monteras på ett ställe på bilen där den utsätts för sval luft. De flesta kylare monteras bakom stötfångaren i mitten av bilen. Det finns också fender monterade oljekylare som monteras inne i hjulhuset.
2

Lyft fordonets front med en domkraft och sänka den på pallbockar på vardera sidan. Om du installerar en fender monterad oljekylare, kommer hjulet i hjulhuset där oljekylaren kommer att behöva tas bort.
3

Ta bort den främre stötfångaren om du installerar en oljekylare som monteras bakom stötfångaren. Konsultera en verkstadshandbok för din bil är du är osäker på förfarandet för att göra detta, eftersom det varierar beroende på märke och modell av fordon.
4

Avlägsna avtappningspluggen och låt oljan rinna in i en olje-behållare. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Montera olje plattkylare adaptern på oljefiltret flänsen. Du kommer att behöva köpa en adapter som fungerar med din bil och gör oljefiltret för linjer som skall fästas till det tillsammans med oljefiltret.
5

dit konsolen att oljekylaren kommer att monteras vidare. Konsultera anvisningarna som följde med oljekylaren. Detta kan innebära borra hål i bilens chassi så att monteringsfäste kan skruvas fast i bilen. Använd en borrmaskin och en lämplig storlek borr för att göra hålen. Montera oljekylaren till konsolen med den medföljande hårdvaran.
6

Montera oljeledningarna på oljekylaren inlopp och utloppsrör. Fäst ledningarna på plats med slangklämmor och dra åt klämmorna med en skruvmejsel. Montera oljeledningarna vid den motsatta änden på adapterplattan med slangklämmor. Du kan behöva trimma rader om de är för långa. Route de linjer genom motorrummet borta från värmekällor och knyt raderna av med buntband eller liknande fästelement.
7

Installera ett nytt oljefilter. Fyll på motorn med lämplig mängd olja. Starta motorn när allt är installerat och kontrollera oljeläckage runt oljekylaren, linjerna olja och motorn.
8

tillbaka stötfångaren och /eller hjul samt alla andra komponenter som togs bort att tillåta oljekylaren som ska installeras. Sänk fordonet utanför domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96490.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.