De Fördelar och nackdelar med att ha en kalluftsintag

En kall luftintag ger vissa primära fördelar och nackdelar med varje motor beroende på funktion och prestanda man önskar . Beslutet blir enkelt när några faktorer beaktas . Cool Air

Kall luft innehåller mer syre än varm luft . Det är faktiskt syre , inte luft , att din motor behöver för att bränna bränslet effektivt . Ju mer syre , desto mer effektiv motorn är . Det viktiga är faktiskt hur din motor fångar den svala luften .
Varmluft

i kallare klimat luft kan vara för kallt . Den iskalla luften får inte möjlighet att värma innan förbränningen , så det faktiskt saktar bränningen av bränslet . Varmare luft kan faktiskt bränslet att brinna snabbare och därmed upprätthålla motorns timing .
Den balans som behövs
En kall luftintaget med en luft box .

För dagligt bruk , är svaret finns i balans . Vanligtvis en kall luftintaget med en luft box ger en tillräcklig lösning . Den luft som kommer in är svalare och luften rutan ger luft som är för kall en chans att värma något innan motorn . Men för racing applikationer en rak kall luft intag kan fungera lika bra , och i områden med extremt låga temperaturer , såsom Alaska , fungerar en varm luftintag bäst .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85631.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.