Vad är en stroker motor?

Den stroker motor har gjort det möjligt för många att förverkliga sin dröm om en kraftfull motor till en låg kostnad. Ingen sa att man måste nöja sig med den ursprungliga hästkrafter i din Chevy, Ford, Chrysler eller import. Ökad motor kubiktum deplacement (CID), med lämplig stroker kit, hjälper dig att få den extra kraften gömd i din ursprungliga motorn. Funktion

Ett lager motor kan byggas som en stroker motor genom att utöka cylindervolym med syfte att öka hästkrafter. En strök vevaxel ökar avståndet en kolv har att resa upp och ner, vilket bokstavligen ökar motorns slagvolym eller motorns storlek, vilket ger din motor den extra kraft utan att påverka ditt avgasreningssystemet eller bränsle körsträcka.
Typer

p Det finns olika sätt att bygga en stroker motor. Du kan ändra den roterande enheten - motor nedre änden - eller installera en ny strök vevaxel, kamaxel och tillhörande komponenter för motorblock och cylinderhuvuden. Denna sista alternativet kräver specifik kunskap för att få bra resultat eftersom cylindern vässning kan krävas utöver andra specifika, kalibrerade motordelar.
Funktioner

En grundläggande stroker kit innehåller oftast en strök vevaxel, viktigaste och stav lager, kolvringar och stift, och vevstakar. Den finns i olika material - stål, titan, smidda eller gjutna komponenter - beroende på applikation och kundens behov. Dessutom kan specialiserade auto butiker har en mängd olika stroker kit, med ersättningsventiler, dubbar rocker, lyftare och oljepump med på valfria paket. Ändå är ett annat alternativ att köpa en komplett och monterat stroker motor för din bil märke och modell, färdig att installera. Addera Identification

Ett lager bil är satt med en specifik cylindervolym på fabriken beroende på bilens vikt. Hästkrafter är match till fordonets mest adekvata behövs acceleration. Detta leder till en specifik motor kompressionsförhållande. Till exempel, om din bil kom med en 289 motor (289 kubiktum deplacement-CID-motor), ett kompressionsförhållande på 9.3:1 och 210 hästkrafter, kanske du kan installera en stroker kit för att öka CID till 347, erhålla en kompressionsförhållande på 9.8:1 och drar 390 hästkrafter.
Överväganden

Modifiera ett lager motor med en stroker kit kan ha vissa nackdelar. Eftersom motorns slagvolym ökas genom att kolvarna färdas en längre sträcka och snabbare inom samma tidsram som de ursprungliga kolvar för att matcha intag och avgasventiler Manöverföljd, kan motorns nedre ände bär snabbare också.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82949.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.