Billack Lagar

Innan du plockar upp en burk primer och sprutpistol, måste du veta vad den amerikanska Environmental Protection Agency har att säga om att måla din bil. Regeringarna föreskrifter om vad som kan och inte kan vara i färg, hur den kan och inte kan tillämpas, och (snart) som kan och inte kan tillämpa det optimistiskt har beskrivits som allt från heroiskt till Draconian. En sak är säker, fast, de får inte något mer liberal. VOC innehåll

kanske enskilt största förändringen under de senaste åren har att göra med tillåten Volatile Organic Compound innehåll. VOC lösningsmedel som bensen, metylenklorid, hexan och toluen (alla som antingen är eller har använts som lösningsmedel i billack) håller effektivt fasas ut för mindre miljöfarliga komponenter. Tyvärr har detta nästan alla kommersiellt tillgängliga billacker, så allt som verkligen lämnar hemmet målare med är vattenbaserad latex och plast-bundna färger. De är inte speciellt sämre, men färgskalan är begränsad och de är ganska ogenomskinlig. Detta innebär att alternativen för in-färg effekter som metallic är svåra att kopiera, och färgskiftande tillsatser kommer sannolikt att vara svårt att duplicera i framtiden.
6H Paint Regler
< p> EPA förordning 40CFR63 lägger ut riktlinjerna för vem som kan använda vad målar och hur de kan tillämpas. Reglerna gäller generellt för dessa färger som använder VOC eller Haps (Farliga luftföroreningar) som bly, mangan, nickel, kadmium eller krom. Förordningen verkliga namn är "40 Federal Code of Regulations, del 63, kapitel hhhhhh," är som i vardagligt tal kallas "6H." Den 6H säger att du behöver en färg monter med en 98 procent effektivt filtreringssystem och en HVLP (High Volume /Low Pressure) sprutpistol och att du inte kan använda ett lösningsmedel för att rengöra pistolen. Det anges också att målaren ordentligt måste utbildas och skall ha genomgått eller ska genomgå en fortsatt femårig utbildning i auto målning. Alla som använder VOC eller HAP-innehållande färger har haft att följa med januari 2010 och det finns ingen "farfar klausul" för befintliga lackeringsverkstäder eller bås.
6H Undantag

Du behöver inte uppfylla dessa minimikrav begränsningar om du uppfyller följande krav: Om din sprutpistol är en handhållen enhet med mindre än en 3 oz. cup kapacitet, om du använder handhållna, icke-påfyllningsbara behållare (sprayfärg), eller om du utför termisk-sprej operationer som använder metalliska eller icke-metalliska material. Den 6H gäller inte heller för icke-finfördelning måla tekniker, galvanisering, penslar, rollers och torka handen, och touch-up markörer eller pennor. Så om du vill vara säker, då kanske du vill måla din bil med Rustoleum husfärg och en märkpenna.
Paints tillåtna

Efter 2011, EPA kommer att genomföra en begränsning av färger som innehåller VOC till endast de licensierade att använda dem. Om du kör en certifierad autoshop, då du måste hålla sig till alternativen. Den goda nyheten är att du fortfarande kan göra din egen kaross och tillämpa primer (som inte innehåller några VOC), och du kan använda vattenbaserad latex eller plast färger utan EPA ingripande. Också, inte underskatta pulverlackering, moderna pulver rockar är snyggare, längre livslängd och kommer i ett mycket bredare utbud av färger och utföranden (inklusive Kandy och Chrome) än någonsin Addera <. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83873.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.