Gör det själv turboladdning

Generellt endast omkring en tredjedel av den värmeenergi som produceras genom förbränning faktiskt går att göra makt, resten är antingen dumpas i kylsystemet eller spotta ur avgasrören. Turboladdning är ett sätt att återta en del av detta förlorade makten, men kan bli mycket dyrt. Lyckligtvis är en väl utformad turbo systemet uppnås genom någon något kunnig Fabricator, och förmodligen för mycket mindre pengar än du kanske tror. Turbo

Det första du kommer att behöva är en turbo, och att välja rätt man är en konst i sig. Turbos har i princip fyra komponenter: kompressorhuset, kompressorturbin, avgas bostäder och avgas impeller. Storleken på varje av dessa komponenter är avgörande för fastställande av el-bandet för din motor. Du kan använda turbo räknaren finns i Resurser i den här artikeln för att hitta bilens luftflöde krav, eller helt enkelt kontakta en tillverkare som specialiserat sig på fallspjällhusen eller mass-luft flödesgivare för din bil, och fråga om den högsta strömmande enhet det har att erbjuda. Detta kommer att ge dig en aning om var att skjuta.
P Om du använder ett lager turbo från en annan bil, är det generellt säkert att använda en från en motor på ungefär samma förskjutningar som ditt eget, ge eller ta en liter ( 60 cubic inches). Som man kan förvänta, kan Twin Turbo inställningar med hjälp av lager turbos använda ett par från två motorer halva storleken. Exempelvis skulle ett par av 2.3L Turbo fyrcylindriga turbos fungerar ganska bra på en Ford 4.6L V-8 motor. Addera Exhaust

Några turen (såsom som 5.0L Ford ägare) människor har motorer med avgasgrenrör kan enkelt vändas, vilket gör att turbon ska skruvas på via en adapter. Andra kommer att behöva skräddarsydda tillverka ett grenrör, men den enklare lösningen är att helt enkelt köra en U-formad längd avgas slang upp från botten av grenröret till lodrätt läge, och montera turbo på toppen av det. Visst, du kommer att behöva slät, tjock-väggtjocklek och anpassade slang-monterad platta för turbo, men det är möjligt. Betrakta en boost-kontrollerande avfall-grind som obligatoriska.
Fueling

Du kommer att behöva något sätt att berika motorns bränsleblandning för att kompensera för som ökar (som aldrig bör överstiga 10 psi på en stock motor). Många motor-styrning datorer och bränslesystem kan hantera jobbet om boost inte överstiger 5 psi, men det är upp till dig därifrån. Betrakta ett kompletterande bränsle-anrikning som använder en boost-regulator bränsletryck, som drar från en dedikerad tank av högoktanigt bränsle. Detta arrangemang fungerar bra för dragracing och top-varvtal, men du kan också använda ett elektroniskt system, såsom de som säljs av Megasquirt för väg-racing arbetsuppgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83617.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.