Hur koppla in en varvräknare i en 1967 Mustang

En varvräknare mäter med vilken hastighet motorn roterar. Det är oftast används för att bestämma när man ska växla transmissionen från en växel till nästa för att hålla motorn vid den hastighet som den gör sin mest makt. En varvräknare också används för att övervaka hur snabbt motorn kan snurra innan risken för skador uppstår, en punkt ibland kallad "redlining." Du behöver
Elektrisk provning ljus
Wrench

Visa fler instruktioner
1

Växla varvräknare till lämpligt antal cylindrar. Lokalisera trefunktionsreglaget på baksidan av varvräknaren. Observera att numren 4, 6 och 8 är markerade bredvid växeln. Siffrorna hänvisar till antalet cylindrar motorn har. Sedan 1967 Mustang var utrustad med endast ett fyra-eller sex-cylindrig motor, flytta omkopplaren till lämpligt antal. Till exempel, om motorn har sex cylindrar, flytta omkopplaren tills är bredvid numret 6.
2

Vrid tändningsnyckeln till "Start"-läget, men starta inte motorn. Tryck på spetsen av en elektrisk provning ljus till olika elektriska anslutningar i säkringsdosan tills testet tänds. Slå av tändningslåset, sedan testa samma elanslutning punkt inom säkringsdosan med testet ljus. Om testet inte tänds, kan varvräknaren kopplas till denna anslutningspunkt.
3

bort den svarta negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel.
4

Anslut varvräknare svarta kabeln till den negativa batterikabeln. Lossa klämman på änden av batteriet kabeln med en skiftnyckel, sedan in den exponerade spetsen av tråden mellan muttern och klämman. Dra åt muttern tills kabeln sitter säkert.
5

Anslut varvräknare gröna ledningen till den negativa sidan av distributören. Observera att två små gängstänger på är toppen av distributören. Lossa muttern ansluten till stången med "-". Märket stämplat bredvid den med en skiftnyckel, sedan linda varvräknare tråd runt den gängade stången och dra åt muttern
6

Anslut varvräknare röda tråd till den elektriska anslutningen punkt inom säkringsdosan finns i steg 2.
7

Anslut varvräknare vita kabeln till instrumentpanelens instrumentpanelen tänds. Fästa tråden på instrumentbrädan tänds blir varvräknaren är ljus på först när andra instrument är belysta.
8

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet inlägg med en skiftnyckel.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83946.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.