TJ Front Track Bar Installation

Jeep Wrangler TJ producerades från 1998 till 2006. En del av de uppgraderingar från tidigare YJ var införandet av en spiral-fjädring. Coil-spring upphängningar anställa spår barer som ger axel centrering för fram-och bakaxlarna. Över tiden, spår-bar bussning slits ut och måste bytas. Eller när en hiss är installerad, måste spåret bar antingen bytas eller en flytt hållare används för att låta axlarna vara re-centrerad. Denna process kan genomföras med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Borra med olika borr
Pickle gaffel Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park din Jeep på plan mark till se till att hjulaxeln centrering är korrekt. Leta upp din framaxeln. Om du har en bar fabriken spår fortfarande på plats kommer det att behöva tas bort. Spåret bar är en böjd bit metall som ansluter axeln till kroppen. Den är ansluten till axeln med en stor bult och vid ramen med en saxsprint och mutter. Ta bort sprinten. Använd en ättikslag gaffel verktyg för att dra stången fabriken spåret utanför ramanslutningen.
2

Använd en borrmaskin och en borr (hänvisa till din specifika spår bar tillverkarens instruktioner för rekommenderad storlek, men vanligen en 5 /8-tums borr) för att förstora den övre-track-bar monteringshål på ramen.
3

Fäst bar ersättare spåret till lägre monteringsfäste med fabriken hårdvara, åtdragning av bulten till 55 foot-pounds. Med den nedre bulten säkras, centrera spåret bar på axeln, och ha en hjälpare sväng vänster ratten och höger tills kroppen är centrerad.
4

Montera den långa bulten som medföljer track bar genom botten av spåret barens heim gemensam och säker med den övre fästskruven och låsmuttern, vridmoment ner till 115 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87269.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.