DIY: Rear Mount Turbo

Har du en bil, en motor och en extra turbo ligger runt? Om så är fallet, då du kan ha nästan allt du behöver för att tillverka en bakre-mount turbo setup, ge eller ta $ 500 - $ 600. Även enstaka rear-mount turbo system ofta har problem att leverera laddtryck vid låga varvtal (ett tillstånd som kallas "turbo lag"), är högt varvtal effekt så gott som med alla motor monterad turbo applikation. Motor och Turbo

grund av sin något laggar natur, skulle en bakmonterad turbo systemet idealt appliceras på en motor som inte är mindre än 4.0L. Vridmoment-brist fyrcylindriga motorer kommer att vara svårt och frustrerande att köra om turbo-lag är alltför stor, och kan kräva ytterligare ändringar av växellådor och drivlinan för att kompensera.

Några av de bästa erbjudandena på används turbos kommer från jordbruksmaskiner, dieselgeneratorer och over-the-road vagn Traktorer. Även om dessa turbos är alla men garanterat att döda makten under 3000 rpm, de arbetar mycket bra med stort V-8s. Du kan köpa en ombyggd turbo för mellan $ 250 - $ 400 från nätet turbo återförsäljare, men det kommer att bli svårt att hitta en som passar stora deplacement tillämpningar för mindre än $ 500
Obligatoriska delar | <. br>

Utöver turbo, du kommer att behöva en hög flödande singel avgassystemet. Använd rör dorn böjda, och inte gå någon större än 3 ". Too-stora rör minskar flödeshastigheten och öka turbo-lag.

Enskilt dyraste investering i denna installation är oljepumparna. behöver du två matchande pumpar, den ena att dra olja från turbon, och en annan för att skicka tillbaka den från behållaren. Westech gör sådana pumpar, vilket kommer att köra dig $ 220 A piece, men billigare pumpar finns tillgängliga från Summit. Köp 30 meter 2,5 "-3": aluminiumrör, och 6-10 gummikopplingar och slangklämmor för att montera den. Räkna med ytterligare $ 100 i kostnader.
Montering

När du har installerat din nya singel avgas kit, tillverka en del av spindel-bockade rör med en fläns för din turbo i ena änden. Denna slang bör installeras så att turbon vilar i en vertikal position där ljuddämparen brukade vara. Tillverka ett fäste för att stödja turbo från bilens ram.
Inoljning

Montera din första scavenge pumpen så nära turbon som möjligt, och något under det om du kan. Anslut turbo avloppsledningen till inloppssidan av denna pump, och utloppet rad i din en-gallon trunk-monterad oljereservoar tank. Montera din andra pump bredvid behållaren, och köra en linje från sin produktion till turbo oljeinloppet. Addera Air Handling

Kör din aluminiumrör från motorns gasreglage kropp eller massa-air sensor till turbo kompressorutloppet med så många delar av gummislang som krävs. Håll slangen så långt borta från avgasrör och fjädringskomponenter som du kan. Installera ett oljeimpregnerat luftfilter på din turbo kompressor inlopp. Installera en fjäderbelastad blow-off ventilen inställd på önskad trycket om du använder en diesel turbo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83631.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.