Hur Wire en varvräknare

Varje motor snurrar inom gränserna för dess design. Kolvarna inuti motorn pumpa vevaxeln att snurra. Detta spinning vevaxeln skickar hästkrafter till gatan. En varvräknare räknar antalet rotationer vevaxeln gör en minut (RPM). Den kan också användas för att växla vid rätt tidpunkt vid acceleration och retardation. Om varvtalet hos en motor är tillåtet att gå utanför särskilda begränsningar, rörliga delar börjar generera tillräckligt med värme och friktion för att bli skadad. Använd en varvräknare för att veta när man ska flytta och när du ska sluta driva en motor för mer. Saker du behöver
Vehicle5 tum "TachometerAdjustable lightingAdjustable wrenchScrewdriverUtility knifeElectric tapeWire cuttersT-Skarv tråd adaptersPliers
Visa fler instruktioner
1

Hitta en öppen, plan yta att parkera bilen där det finns gott om ljus. Förvara dina verktyg och redskap nära till hands under installationen av en elektronisk varvräknare. Ett verk ljus rekommenderas vid arbete i mörka områden under instrumentbrädan och i motorrummet. Lokalisera alla ledningar korsningar och förbereda varvräknare för installation genom att arrangera ledningarna för att göra det lättare att köra kablarna till sina anslutande korsningar inne i kupén och i motorrummet.
2

Kör varvräknarkablaget runt eller genom instrumentbrädan ned till brandväggen bakom gaspedalen. Använd buntband för att fästa varvräknaren kablarna till karossen. Separera kablarna som ska anslutas inne i kupén och de som kommer att köra in i motorrummet genom brandväggen. Installera varvräknare i sitt fäste på plats kommer det att fästas på instrumentbrädan. Med varvräknare och ledningar på plats, avslutar jobbet är enkelt.
3

Använd ett existerande hål i brandväggen att passera den svarta och gröna ledaren fram till motorrummet. Befintliga hål kommer att ha en gummiring för att skydda kablage. Skär ut ett hack i denna genomföringen för att passera trådarna genom eller borra ett nytt hål för trådarna som ska sändas. En gång färdig, kan detta hål göras väderbeständigt med en silikonpackning gel som har torkat runt hålet och sladdar.
4

Anslut varvräknare svarta kabeln till batteriet marken av fordonet. Fortsätt att använda slips wraps säkra varvräknaren s kablar på utsidan av motorrummet och upp till batteriet kopplingsdosa. en säker jordanslutning hjälper varvräknaren att fungera korrekt. Anslut den gröna kabeln till den negativa posten av en befintlig elektronisk spole eller elektroniskt tändsystem med en varvräknare adapter som en kontakt.
5

Anslut den vita kabeln till den inre belysningen switch, vilket kommer att lysa varvräknaren när strålkastarna är på. Den röda tråden är för tändningslåset. Anslut röd tråd så att när bilen startas varvräknaren börjar drift. T-skarv tråd adaptrar möjliggör nya ledningar som ska skarvas ihop med befintliga tryckstyrda kontakter som du pressa runt den befintliga kabeln för att göra anslutningen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83018.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.