Hur man gör glasfiberformar för Subwoofers

Glasfiber subwoofer lådor används för att skapa en anpassad plats för en sub-woofer där normala trä program inte kan fungera. Många anpassade bilstereo återförsäljare debiterar uppåt på $ 1000 för en enda låda på grund av de höga arbetskraftskostnaderna timmarna projektet kräver. Bygga en glasfiber låda är en mycket utmanande och tidskrävande projekt, men när den är klar på rätt sätt kan ge vackra resultat och spara pengar. Saker du behöver
En gallon polyester glasfiber harts
Glasfiber matt
Resin härdare
3/4-tums MDF
Dremel eller sticksåg
andningsskydd
Disponibel målarpenslar
Maskeringstejp
Limpistol
Limspray
fleecetyg
träpinne stavar
mattmaterial
Högtalarkabel
Ljus sandpapper
Visa fler instruktioner

1

Rengör området av fordonet där lådan kommer att placeras. Låt mattan och se till att den är så smidig och perfekt till konturerna av din bil som möjligt. Suga upp skräp och smuts med ett vakuum.
2

Skapa ett lager av tejp på det område som du kommer att vara fiber-glassing. Två crisscrossed lager kommer att säkerställa att du inte får harts sipprar igenom till mattan. Var noga med att tejpen 02:58 inches tidigare var din box kommer att gå så glasfiber kan trimmas till den exakta formen du vill.
3

Riv glasfiber matta i hanterbara remsor ca 1 -för-4 inches. Se till att du bär en mask och handskar vid all hantering av glasfiber och harts som rök kan allvarligt skada dig.
4

Blanda den rekommenderade mängden härdare och harts som är listad på förpackningen till en liten kopp inte mer än två till fyra uns åt gången. Små blandningar gör det lättare att hantera i bagageluckan och mindre rörigt.
5

Doppa penseln i hartset och sprida den över tejpade utanför området. Placera remsor av glasfiber på hartset. Använd din pensel igen DAB harts på remsan tills den blir mestadels öppet. Fortsätt att fastställa remsor och dutta harts tills tejpade utanför området är täckt. Låt glasfiber torka i cirka två timmar och sedan lägga ytterligare några lager så att lådan är stark.
6

Rita en linje där kanten på lådan kommer att vara, och sedan ta bort glasfiber och tejp från bilen. Använd en Dremel, såg jigg eller annan skärutrustningen arbeta dig längs linjen, trimma bort överskottet glasfiber.
7

Konstruera högtalarring genom att skära cirklar ur 3/4-tums MDF. Dina sub-woofers bör komma med en mall för att hjälpa dig med dimensionering.
8

Placera högtalaren ringen i rutan där subwoofern kommer att gå. Skär minst 4 plugg stavar på längden mellan lådan och högtalaren ringen. Placera högtalaren ring och stavar tapp och använda varmt lim för att fästa allt till boxen.
9

Stretch fleece över den stora öppningen mellan glasfiber och din högtalare ring. Använd varmt lim för att fästa fleece till toppen av glasfiber området. Sträck tyget över MDF till den andra sidan av glasfiber och säkra med varmt lim. Tyget bör omfatta allt som inte är glasfiber och vara skrynkelfritt.
10

Paint ullen med harts med samma blandning som tidigare. Mätta fleece med harts tills det är genomblöta helt. Tillsätt fyra till ytterligare fem lager av glasfiber till förbigångna området efter de steg som används tidigare.
11

Skär öppna subwoofer hål och trimma fleece med en Dremel verktyg eller liknande. Trimma ullen så nära ringarna MDF högtalare som möjligt för ett renare utseende.
12

Borra ett hål på baksidan av lådan för högtalarkabeln. Kontrollera en gång tråden körs genom att täta hålet med silikon för att göra lådan lufttät igen.
13

Slipa försiktigt gropiga eller klädstil områden av glasfiber tills lådan är slät. Fäst mattan till boxen när du har klippt den till storleken. Använd 3M spraylim för att fästa mattan till boxen.
14

Placera lådan i bilen för att kontrollera att den passar. Det enklaste sättet att hindra att lådan glider omkring använder några små remsor av kardborreband för att fästa det i golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87338.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.