Hur man ansluter en Tachometer

En takometer mäter antalet gånger en motors vevaxel roterar per minut (RPM). För varje motor, bestämmer RPM hur mycket hästkrafter och vridmoment är producerad vid en given tidpunkt. Anslut en varvräknare till en motor och vet när motorn presterar på topp och när det kan vara att arbeta för hårt. Alltför många motorvarv skapar överskottsvärme och minskar en motorns tillförlitlighet. Skydda någon motor från överskjutande slitage med RPM uppgifter en enkel att installera varvräknare kan ge dig. Saker du behöver
varvräknare
Skruvmejsel
Stålborste
Fuse tap adapter
Drill
Borr (1/4-tums) katalog Nyckel
Tänger
Tape
Visa fler instruktioner
1

Arbeta i ett väl upplyst område med tillgång till den utrustning du behöver när du har börjat koppla en varvräknare till ditt fordon.
Sida 2

Lyft huven och koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet och hålla den från att komma i kontakt under varvräknaren installationen. Addera 3

Lokalisera tändspolen och rengör negativa sidan kontakt och eventuella kort som kan förekomma. Ta bort eventuell oxidering eller skräp från denna plats där varvräknaren avsändaren tråd kommer att tryggas.
4

Hitta ett bra ställe att passera en tråd genom brandväggen framför förarplatsen. Om det inte finns existerande tråd eller hål kabel närvarande, använd en borrmaskin och ¼-tums borr för att borra ett hål för varvräknare ledningen att passera igenom.
5

Placera varvräknare över mitten av rattstången och fäst den säkert med en monteringsklämma och konsolmontage till rattstången av fordonet. Varvräknarinstrumentet ha ledningar som kommer från baksidan av mätaren. En är en jordkabel, är man en strömkälla sire, och man förbinder bilens tändsystem antingen via tändspolen eller genom en elektronisk förbindelse med fordon datoriserade tändningen. Ett system utan en distributör kommer att behöva ansluta till elektronisk tändning. Kontrollera med mätaren tillverkaren för GRÖN kabel förbindelseväg som passar tändsystemet installerat i din bil. Stegen för strömförsörjningen och jordledningar på alla varvräknare är desamma. Den gröna anslutningar varierar när ingen tändspole är närvarande.
6

Tape ihop trådarna som sticker ut på baksidan av mätaren tills trådarna möts instrumentpanelen. Fäst ledningarna under instrumentbrädan med buntband eller genom att använda befintliga sele banor att köra trådarna i ledningen som rymmer befintliga ledningar.
7

Hitta en väg för den gröna kabeln löpa genom brandväggen framför av föraren under instrumentbrädan. Använd en befintlig bana för ledningar eller borra en ¼-tums hål att passera tråden genom in i motorrummet. Skydda alla kablar från skavsår innanför en brandvägg hål genom att skydda den med en gummigenomföring och silikon gel. Detta gör att tråden säkert och tätar hålet från utsidan.
8

Kör kabeln strömförsörjningen till gruppcentralen och tryck in en säkring med en säkring kran. Hitta en säkring som verkar på vridning av tändningsnyckeln. När nyckeln vrids och den extra ström, bör varvräknaren också vara tända under användning. Den jordkabel måste säkras i en färg fri förbindelse med de stora delarna av fordonet. Ett bra ställe att jorda alla mätare är vid fästet för pedalaggregaten. Gas, broms eller koppling monteringar är en utmärkt plats att lossa en mutter och infoga en jordledning för en extra komponent eller elektronisk anordning.
9

Tie tillbaka alla lösa, hängande sladdar från runt förarens fötter området. Låt inte kablar för att hänga vid körning för att undvika att dra kablar från mätare, eller orsaka en olycka under körning.
10

Anslut den gröna kabeln till den negativa posten tändspolen. Denna anslutning kommer att översätta de elektroniska pulser av tändspolen och översätta det till en varvräknare läsning som berättar hastigheten av vevaxeln under användning.
11

Skydda spolkabeln från värmen och rörliga delar av sätter in befintliga ledningsnätet ledning eller strömförsörjningsledningarna ledning att täcka tråd för skydd.
12

Bind tillbaka trådlängden till brandväggen insidan av motorrummet hela vägen tillbaka till brandväggen entré i enhetens framsida. Denna tråd är sårbar för kortslutning om de inte skyddas från skador.
13

Anslut den negativa batterikabeln och du är redo att testa nya varvräknare prestanda samt hålla en egen efterfrågan på prestation inom säkra zon av motor du har. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83037.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.