Hur man bygger en Auto Box Bandpassubbas

En bandpass baslåda fått sitt namn från de åtgärder som den presterar. Subwoofers avger frekvenser som mäts i hertz. Den förseglade bakre kammare i lådan tillsammans med den portade främre kammaren ger konstruktören av lådan för att passera lågfrekvenskänsligheten lägre för djupare bas. Det bästa materialet för att bygga lådan med är 3/4-tums medium density fiberboard, eftersom det är tätare än trä, och har en slät yta för målning eller täcka med matta. Saker du behöver
3/4-tums medium density fiberboard
Straightedge
Compass
Variabel hastighet drill
3/8-tums borr
Jigsaw
vinkelhake
Cirkelsåg
1/16-inch borr
Philips skruv tippa
1 1/4-tums eller skruvar
silikon sealer
Terminal cup
Plexi-glas
Dekorativa skruvar
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på dina högtalare och tillsätt 4 inches för att bestämma höjden och bredden som behövs för att montera högtalaren i rutan. Till exempel, om högtalaren 15 inches i diameter, att panelen för högtalaren minst 19 inches bred. Klipp två bitar från 3/4-tums medium density fiberboard. Ryggen är i samma storlek som frontpanelen.
2

Draw linjer över en av bitarna från hörn till hörn med en linjal för att bilda ett "X". Subtrahera 1/2-tums från diametern på högtalaren för att ge dig den storleken på hålet för att skära. Dela den siffran med två och ställ in kompassen på att mätning. Placera väderstreck där linjerna korsar varandra i mitten av pjäsen och rita en cirkel, som symboliserar utskärningen.
3

Borra ett hål med en 3/8-tums borr på insidan av cirkeln. Placera bladet på sticksågen i hålet och klipp ut cirkeln.
4

Bestäm storleken på den bakre kammaren och tillsätt 6 inches i djupet. Skär sidor, topp och botten av lådan i enlighet med en cirkelsåg. Gör en markering på var och en av de bitar som är 6-inches från ena änden. Markera detta syfte som framsidan av högtalarlådan. Placera vinkelhake på märken och rita linjer över materialet.
5

Borra 1/16-inch pilothål bakom linjen. Upprepa denna åtgärd 3/8-tums från andra änden av bitarna. Sätt sidor, topp och botten tillsammans med eller skruvar. Fäst stycke utan hål skära i det på slutet av bitarna, och en för högtalaren även med linjer dragna den med eller skruvar.
6

Skär ett hål för terminalen cup i önskat område. Anslut högtalarkablar till terminalen koppen och mata dem genom hålet utskärning för högtalaren. Säkra terminalen koppen till boxen. Applicera silikon täta alla skarvar i lådan, och kring terminalen koppen. Låt sealer torka helt för 12 till 24 timmar. Skär ett hål i en av sidorna framför högtalaren för hamnen.
7

Anslut trådarna från terminalen koppen till högtalaren och installera högtalaren. Klipp en bit plexiglas för att passa den främre delen av lådan. Borra 1/16-inch styrhål i ytterkanten av Plexiglas pjäs, och fäst det i lådan med dekorativa skruvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82181.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.