Hur man uppgraderar en stereo i en 1989 BMW 325i

Byta stereo huvudenheten i en 1989 BMW 325i är förvånansvärt lätt att göra och kan fyllas i på mindre än 30 minuter. En uppgraderad huvudenheten kommer att förbättra bilens ljud kvalitet och ökad funktionalitet, speciellt om du installerar en MP3-eller CD-spelare som inte är standard i 1989. Dessutom kommer en ny huvudenhet kan du lägga till extra högtalare, t.ex. subwoofers, till installationsprogrammet eftersom nyare huvudenheter har pre-amp utgångar för subs. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Wrench
Kablage
Visa fler instruktioner
1

Koppla ifrån batteriet från fordonet genom att ta bort muttrarna som säkra kablarna med en skiftnyckel.
2

Undersök skvätt av fordonet. Leta efter spåren mellan instrumentbrädan och kroppen av bilen runt radion. Instrumentbrädan är ett separat stycke som kan bändas av. Sätt en platt skruvmejsel mellan instrumentbrädan och radion. Dra försiktigt sticker iväg i kroppen. Upprepa denna process med några inches i spåret för att lossa hela instrumentpanelen. När panelen är tillräckligt löst, kan det tas bort för hand.
3

Ta bort skruvarna som håller radion på plats med en platt skruvmejsel. Dessa skruvar är placerade på vardera sida av radion. Dra ut lager radio. Koppla bort alla kablar från baksidan av radion ställ den åt sidan.
4

Köp ett kabelnät för den nya huvudenheten. Ledningsnätet kommer att ansluta tidigare stereons kontakt kablar till den nya huvudenheten. De gamla ledningarna kan vara hard-wired till den nya huvudenheten. Tråden färgkoder för 1989 BMW 325 är:

Konstant 12V +: Röd /vit

12V +: Purple /White

Ground: Brun

Antenn Trigger: Vit

För de främre högtalarna (5 1/4-tums sparka paneler) katalog

vänster fram (+): Vit

vänster fram (-): Svart

Right Front (+): Vit

Höger Fram (-): Svart och

För de bakre högtalarna (5 1/4-tums sidopaneler) katalog < p> Vänster bak (+): Vit

Vänster bak (-): Svart och bak

höger (+): Vit

Höger bak (-): Svart

5

Anslut BMW: s stereo kablarna till den nya huvudenheten. Sätt i den nya huvudenheten i kroppen av bilen och skruva i. Sätt tillbaka instrumentbrädan. Anslut batteriet. Slå på bilen och testa stereon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82185.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.