Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1995 Volvo 850 GLT Rotor

Liksom alla skivbromssystemet, främre skivbromsar på en 1995 Volvo 850 GLT har broms rotorer som slits ner med tiden, vilket orsakar potentiella säkerhetsproblem. Ojämna rotorer, till exempel, kan äventyra bilens bromskraft - bromsbelägg kommer inte att kunna kontakta en enhetlig yta på rotorerna, minskar hela bromssystemet effektivitet. För att undvika detta, alltid ersätta over-slitna rotorer. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Kraftiga gummiband
Replacement rotorer
Replacement bromsbelägg
3/8-tums momentnyckel
Large Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Park Volvo på en slät och jämn yta. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa framhjulen med däck järn. Placera bilen på pallbockar med domkraft. Ta bort de främre hjulen med däck järn.
2

Unbolt bromsoket med en 3/8-tums Ratchet och uttag, och lyft upp den. Dra bromsbelägg ur bromsoket och kasta dem. Skruva isär bromsoket ankaret från suspensionen med en 3/8-tums Ratchet och uttag, och hänga bromsok med en tunga bungee rep så bromsoket linjen inte är snodd.
3

Unbolt Styrtappen bultarna på rotorn med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Drag av rotorn från den främre navet. Skjut in det nya rotorn på navet och montera bultarna styrtapp med en 3/8-tums momentnyckel, vridmoment ner till 72 tum-pounds.
4

Installera en c-klämma på bromsoket så den gängade stången installeras in i centrum av bromsoket. Dra åt c-klämman tills kolven i bromsok kollapsar. Installera bromsbeläggen i bromsoket och installera bromsok på uppskov med en 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka hjulen med ett däck järn, och sänka Volvo utanför pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61536.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.