Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Trim en Oil Seal

Beläget vid oljetråget i främre och bakre delen av ett litet block motor är en olja tätning. Dess främsta syfte är att förhindra att vätska läcker vid oljetråget. Du kan behöva trimma en olja tätning för att få det att passa ordentligt. Olika oljetråget konfigurationer kräver anpassade oljetätningarna för att förhindra läckage. När detta inträffar, måste du trimma tätningen för att säkerställa motorns oljetråg inte kommer att läcka efter nya olje tätningen installeras. Saker du behöver
String
Marker
ersätter olja sigill
Plywood
Brukskniv
Visa fler instruktioner
1

Placera motorns oljetråg, med sin öppning vänd mot taket, på en arbetsbänk. Använd ett snöre för att mäta insidan av oljan tätningssätet på framsidan och baksidan av oljetråget. Lay strängen i den konkava ytan av oljan tätningssätet och använda fingrarna för att markera avståndet från början till slut kanterna på olja tätningssätet med strängen. Håll fingrarna på plats och flytta strängen till en bit papper, flyttar sitt avstånd med en markör på papper. Mät sitsen olja sigill vid den motsatta änden av oljetråget och markera att avståndet också.
2

Lägg ut en olja sigill bredvid de två varumärken som betecknar längden av olja sigill som behövs för att passa korrekt i oljan tätningssätet. Placera olja sigill, så att en lika stor mängd tätning sträcker sig förbi början och markerar slutet. Du vill ha en lika avstånd trimmas från båda ändar, så positionerar oljetätningen bredvid markeringarna är viktigt. Gör en markering på den platta sidan av olja sigill där det måste trimmas. Upprepa processen för både främre och bakre tätningar olja, vilket gör att du markerat varje tätning korrekt. En fronttätningen uppmätt till längden av en baktätningen passar inte riktigt heller kan en främre tätning användas som baktätningen.
3

Trim varje olja tätning vid markeringarna. Tryck nedåt på olja sigill, som den vilar mot en hård, plan yta. Square oljetätningen vid 90 grader till din skärvinkel. Skär igenom gummi och metall splines oljetätningen med en vass mattkniv.
4

Placera de trimmade oljetätningarna bredvid sträng mätningar för att kontrollera att måtten har kopierats.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60766.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.