Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

De delar av en motor Motor

En motor motor består av grundläggande system som utför specifika funktioner. Även om det finns flera olika typer av motorer, är den grundläggande principen bakom dem samma. Motorer är konstruerade för att använda en energikälla och omvandla det till kontrollerbar mekanisk energi. Förbränningsmotorer som används i fordon bränner bränsle för att göra fordonen flytta. Valve Tåg, Cylinder och Spark Plug

Ventilerna har två huvudfunktioner, att låta luft och bränsle in i motorns cylindrar, och för att göra sig av med "avfallet" eller förbränningsprodukter från motorn. Intaget ventilen släpper bränsle och luft in i cylindern, medan avgasventilen frigör förbränningsprodukter eller avgaser, när bränslet har bränts. Under förbränningsprocessen ventilerna ska vara helt täta för att säkerställa att bränslet brinner ordentligt. Tändstiftet antänder bränslet inuti motorcylindern genom att producera en elektrisk gnista på kalibrerade intervall.
Kolvar, vevstake och vevaxel

Vid förbränning är kolven driven upp och ned i cylindern. Kolvarna driver vevaxeln via vevstakar. De vevstakar är fixerade till vevaxeln genom vevtappar. Vevaxeln förvandlar kolvens linjär rörelse till rotationsrörelse som används för att driva fordonet.
Inoljning och Kylsystem

Smörjsystemet huvudsakliga funktion är att smörja kolvarna, vevaxel och vevstakar. Den smörjning säkerställer att vevaxeln och andra delar kommer att fortsätta att fungera när motorn är igång. Det finns två typer av smörjsystem, den torra sumpen och den våta sumpen. Den våta sump är byggd inuti själva motorn, medan den torra sumpen använder en separat smörjsystem bortsett från motorn. Eftersom förbränningen alstrar värme, är ett kylsystem krävs eftersom hela motorn kommer att misslyckas om ens en enda del överhettas. De flesta fordonsmotorer är vätskekyld, även om vissa motorcykel motorer är luftkylda. Kylsystemet är oftast ligger runt huvud motorblocket och huvudet eftersom dessa områden producerar värme snabbare än de övriga delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61022.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.