Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort en halv Shaft på en Corvette C5?

Den bakre upphängningen på en Corvette C5 skiljer sig från andra bakre bilar fyrhjulsdrift. Det beror på att den har en individuell fjädring bak istället för en rak axel. Den använder också enskilda drivaxlar kallas halfshafts som förbinder den bakre differentialen till hjulen, som sätter makt till trottoaren. Dessa halfshafts behöver underhåll, och att göra det, måste du ta bort halvaxel från bilen. Detta bör ta runt en timme att göra ordentligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
stoppklossar
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel uppsättning
Avdragare
Bänd bar
Visa fler instruktioner
1

sätta stoppklossar runt Corvette framhjul. Plocka upp den bakre delen av Corvette med domkraften och sätta bilen på ett par pallbockar. Ta bort de bakre hjulen med däck järn.
2

Lossa axelmuttern i mitten av rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt bakre tvärgående fjädern från knogen med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats och en skiftnyckel. Unbolt tie rod end bakifrån knogen med 1/2-tums Ratchet och uttag, dra sedan Dragstång änden bort från knogen.
3

Koppla ur ABS hjulvarvtalsgivaren från selen på chassit med händerna. Montera avdragaren på de bakre bultarna på navet. Skjut halvaxel i navet med avdragare.
4

unbolt kulleden från lägre länkarm med 1/2-tums Ratchet och uttag, dra sedan knogen bort från den nedre länkarm och halvaxel. Bänd halvaxel ut ur differentialen med spett och sedan ta halvaxel från Corvette.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61610.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.