Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak på en Nissan Altima

Nissan Altima har ett av två bromssystem i den bakre delen av fordonet, skiva eller trumbromsar. Om din Altima har skivbromsar bak och du behöver byta dem, följ dessa instruktioner. Du behöver inte några speciella verktyg än vad du hittar i en vanlig verktygslåda. Saker du behöver
domkraft Sida 2 Nya bromsbelägg Sida 2 Nytt shims Sida 2 Springs hotell silikon baserat fett
Momentnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av Altima från marken med hjälp av en domkraft. Använd en momentnyckel för att lossa muttrarna på bakhjulen. Ta av dem och ställa dem på marken uppåt.
2

Lossa parkeringsbromsen genom att ta bort dess vajerns fäste. Ta ut sprinten bultar och lyft bort caliperhuset. Dra ut den bakre skivan bromsbelägg fjädrar.
3

Rotera bromskolven medurs i bromsoket kroppen. Vara noga med att inte orsaka skada på bromsok stöveln.
4

Ansök silikonbaserat fett på monteringen stöd. Var särskilt uppmärksam på det område som håller kontakt med bromsbelägg.
5

in de nya bromsfjädrarna. Fäst de nya shims till bromsbeläggen. Placera bromsbeläggen på montering stöd.
6

Placera caliperhuset på montering stöd. Använd momentnyckel för att dra åt pinnbultar mellan 16 till 23 ft lb återmontera hjulen och sänk Altima till marken.
7

Kontrollera att de bakre skivbromsar fungerar korrekt när du byter dem , och sedan ersätta den nödvändiga mängden bromsvätska att ta upp det till rätt nivå för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56959.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.