Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna skivbroms på en 1992 Honda Civic Si

Honda Motor Company presenterade Civic 1973. Den 1992 Honda Civic fanns med nio olika trim paket. I 1992 års Civic Si Coupé och Si var Hatchback båda utrustade med en 1,6-liters, rak fyrcylindrig motor, som kan producera upp till 125 hästkrafter och 106 foot-pounds av vridmoment. De broms rotorer på 1992 Civic Si kan bära tunna eller varp över tidsperioder. Byte av broms rotorer på 1992 Civic Si är en svår procedur och bör utföras av någon med mekanisk kunskap. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Open end
skiftnyckel set Small bända bar
1 burk PB Blaster eller liknande genomträngande aerosol
ett badkar bromsok fett
Stora skruvtyp Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Nya broms rotorer
1/2-tums drive momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Civic och ställa prop stången. Öppna bromsvätskebehållaren, som ligger på förarsidan, i den bakre delen av motorrummet.
2

Lossa främre hjulmuttrar klack, med ett däck järn. Höj framsidan av Civic med en domkraft. Place jack står under de främre rambalkar, på vardera sidan av motorn. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna helt, och ta bort de främre hjulen från Civic.
3

Placera ett Ratchet och uttag på bromsok montering bolt, på baksidan av bromsok fästet. Placera en öppen nyckel på bromsok bilden. Bromsok bultar till fritt flytande bromsok slide, med bromsok monteringsfäste mellan de två delarna. Håll bromsok bilden orörlig med skiftnyckel, samtidigt vrida bromsok motsols tills bromsok bulten avlägsnas. Upprepa detta steg för att ta bort den andra bromsok bult från bromsoket du arbetar på.
4

Dra tjocklek av av bromsen helt, med hjälp av en liten pry bar att hjälpa dig om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben våren med en metall kläder hangar eller tunn metallstav. Låt inte bromsoket hänga från gummislangen den är ansluten till. Avlägsna bromsbeläggen från bromsoket monteringsfäste.
5

Placera en av de använda bromsbeläggen mot bromsok kolv, som skjuter ut från den bakre väggen av tjocklek. Installera en stor skruv-stil Tvingfäste runt den bakre delen av tjocklek och mot bromsbelägget. Sakta komprimera bromsok med C-clamp. Turning för snabbt kan gå sönder eller störa bromsok kolv tätningen, vilket in luft i bromssystemet. Vrid C-klämman tills bromsok kolv är helt komprimerad jämnhöjd med den bakre innerväggen av bromsok.
6

Ta bort de två bromsok Monteringsbygel bultar, med en spärr och uttag. Tjockleken monteringsfäste bultar är bakom rotorn, fäst vid hjulnavet montering. Ta bort de två Phillips (# 3 huvud) skruvar från framsidan av bromsrotorn, med lämplig skruvmejsel. Om skruvarna inte går att slå med en tillräcklig mängd kraft applicerad, spraya skruvarna med PB Blaster eller motsvarande penetrerande spray. Låt penetreringsämnet att arbeta för inte mindre än 5 minuter, ta sedan bort rotorn monteringsskruvar. Ta bort bromsskivan för hand.
7

Installera en ny broms rotorn på Civic för hand, och genast sätta i skruvarna på plats. Dra åt skruvarna med hjälp av stjärnskruvmejsel, tills du inte kan vrida skruvarna något längre för hand. Montera bromsok fästet. Dra åt fästet bultarna mellan 85 och 100 foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
8

Montera nya bromsbelägg på bromsok monteringsfäste, på båda sidor av rotorn. Säden sidan av dynorna ska vara vänd inåt mot rotorn, medan de platta metall underlag ska vara vänd utåt. Applicera en tunn film av bromsok fett på metalldelarna underlag på båda bromsbelägg.
9

Installera tjocklek över de nya bromsbelägg och rotor. Montera bromsok bultar, och dra dem till 54 foot-pounds med momentnyckel och hylsa på bulten. Använd en fast nyckel för att hålla bromsok bilden rör sig när du dra åt bultarna.
10

Upprepa steg 3 till 9 för att slutföra bromsrotorn byte på den andra sidan av Civic. Dubbelkolla din vridmoment på alla bromsok bultar och fästskruvar fäste, när du helt har installerat båda församlingarna.
11

Montera de främre hjulen i Civic. Vrid muttrarna tills de ligger tätt, med ett däck järn. Höj Civic off av pallbockar med domkraft. Ta läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken, och omedelbart dra åt muttrarna på båda sidor till 80 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
12

Tryck ner bromspedalen långsamt, inte mindre än 10 gånger, inifrån bilen. Pedalen bör bli stel eller svårare att trycka efter varje pump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59233.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.