Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en navenhet på en 2003 GMC Sierra

Navaggregatet på en 2003 GMC Sierra monteras på de främre Styrspindlar och låter broms rotorer att vända. Navaggregatet har tätade lager inuti som du kan inte tjänsten. Om du har problem med navaggregatet, kommer du att behöva ta bort den från Sierra så att du kan byta ut det med ett nytt nav. Jobbet bör ta dig ungefär 30 till 45 minuter att genomföra, använda grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
mekaniker tråd nära Red gänglåsning förening
Visa fler instruktioner
1

Park Sierra och dra i nödbromsen. Lossa framhjulens klackarna med däck järn, men ta inte bort dem. Lyft framför lastbilen med hjälp av en domkraft. Ställ ett par pallbockar under ramen bakom framhjulen, sedan sänka trucken på läktaren. Ta bort de främre hjulen med däck järn och rulla ut dem på arbetsytan.
2

bort bromsoket från styrspindeln, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Häng bromsoket med antingen den övre länkarm eller ramen med mekaniker tråd, placeras på ett sådant sätt att bromsledningen inte vikas eller twist. Dra bromsrotorn från navet. Addera 3

unbolt linlåset från övre länkarm och toppen av styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Koppla av varvtalsgivare från selen på ramen med händerna, sedan ta kabeln från sensorn och hänga den från navet.
4

skruva isär navet från baksidan av styrspindeln, hjälp en skiftnyckel. Dra försiktigt navet bort från knogen och kassera den. Applicera röda gänglåsning föreningen på gängorna på navet bultar. Installera den nya navet på styrspindeln med navet bultar och en skiftnyckel.
5

Kör wire speed sensor upp den övre styrarmen och anslut ledningarna till selen på ramen. Bolt selens fästen till toppen av styrspindeln och övre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag. Placera rotorn på den nya hubben och installera bromsoket med 3/8-tums Ratchet och uttag.
6

Montera hjulen på navet och sätt tillbaka muttrarna och dra åt dem med däcket järn. Lyft Sierra ovanför pallbockar med domkraft. Ta läktarna och sänka lastbil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61535.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.