Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Konstruktionen av en tändspole

Elektricitet används i en mängd användningsområden i den genomsnittliga bil. Reläer, brytare och motorer i överflöd, och kontrollerar allt från enkla timers till komplexa dator kretsar. Dock får den mest dynamiska användningen av "juice" sker inne i tändspolen. Elingenjörer kanske inte bli imponerad av denna grundläggande transformator, men spänningen som produceras är mer än värd uppskattning och respekt. Tändspolar förstärker magra batteridrivna gnistor till en kraft som härmar grymma förmågor blixtnedslag. Kärnfrågor

en järnkärna är beläget i centrum av varje tändspole. Järnkärnan består av tråd eller laminerade remsorna binds samman för att bilda den kämdelen. Den sammansatta järn massa möjliggör snabbare magnetiska åtgärder än de som kunde sippra över en solid bit järn. Denna funktion är viktig för spolen förmåga att producera skurar av energi i mycket korta intervaller. Den centrala placeringen av järnkärnan tillåter magnetfält formationer för att utveckla och kollapsa genom de angränsande lindade komponenter. Det är dessa närliggande komponenter som skapar, och så småningom anställa, fluktuationer fältet.
Primära banan

Två separata, men ansluten, koppartrådar är lindade runt järnkärnan av tändspolen. Primärvarv ger huvudsakligen sambandet mellan spänningsmatningen och elektrisk jord. Typiskt tändningen påslagen för att driva kopparlindningar och energiflöden genom tråden loopar till distributören eller tändmodulen, som sluter kretsen till jord. Ett magnetfält utvecklas kring spolarna av koppar och snabbt bygger att toppeffekt. Denna energi bibehålls så länge som distributör eller tändmodulen slutför anslutningen kretsjord. En omkopplare i distributören eller modulen öppnas när spänning krävs för förbränning i en cylinder, bryter förbindelsen till jord.
Hair Trigger

När den primära till jord avbryts, sparkar den energi som lagras i lindningarna tillbaka in i kretsen. Hår tunna sekundärlindningar är inne i relativt tjocka primära slingor, nära järnkärna tändspolen. De varv tunna koppar är i genomsnitt hundra gånger rikare än de tjockare primära slingor. Kraften från sparkas-back energi som orsakas av den triggade marken avbrott inducerar en spänning uppsving i båda uppsättningarna av lindningarna, men energin i den sekundära viran multipliceras med kopiösa antal varv i den del av kretsen.


chockerande avslutning

förstärkta spänningen i sekundärlindningarna lämnar spolen tornet och fortsätter ner en ledande bana till tändstiftet. Där är den energi som går åt hoppar gapet mellan kontaktens mittelektroden till marken som tillhandahålls av plugin sida elektrod. De spole torn caps kroppen av en konventionell spole, vilket är ett mjukt järn eller aluminium hölje. Järnkärnan och lindningar tråd är isolerade från varandra när de monteras. De skyddas från vibrationer och extrema temperaturer från olja till höljet efter delarna införs. Spolen torn terminaler ansluts sedan till lindningarna och tornet är ansluten till höljet, innan permanent förseglats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62287.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.