Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en kamrem på en 2001 Hyundai Santa Fe

Byta kamrem på din Hyundai Santa Fe är en mycket svår uppgift. Bandet, som stänger av motorn, vevaxel och kamaxel, måste placeras exakt, vid demontering och montering, i ett läge som kallas övre dödläget. Följande procedur är specifik för en 2001 modell med en 2,7 liters V6-motor, och det kommer att variera beroende på bilens exakta motortyp. Rådfråga din mekaniker rekommenderas starkt. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Ordet jack
Jack står
Breaker bar och uttag
Strap wench
Tändstiftshylsa
Manometer
Metall pin
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Ta bort baksätets dyna i bilen och skruva loss och öppna locket för bränslepumpen modulen. Koppla bränslepumpens elektriska kontakten, sedan kör motorn tills den stannar, trycklöst bränslesystemet.
2

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
3

lossa de elektriska anslutningarna till tändspolarna för att inaktivera tändsystemet.
4

Höj bilens front och stödja den på pallbockar, se till att fordonet är i parken och parkeringsbromsen är på. Ta bort framhjulet och sköldar splash för motorn och fender väl - splash sköldar bör kräva en Torxnyckel
5

Skruva loss motorkåpan
<.. br> Borttagning
6

Lossa spänningen på drivremmen med en breaker bar och uttaget på spännaren, och ta bort drivremmen. Unbolt och ta bort blocken för servopumpen, spännare och rullställ med hjälp av en skiftnyckel.
7

Skruva loss bulten på vevaxeln med breaker bar, samtidigt som vevaxeln från svarvning med en rem skiftnyckel. Ta vevaxelns remskiva med en avdragare som bultar på vevaxeln navet.
8

Skruva både kamremmen täcker.
9

Ta nummer ett tändstift, dra sin tråd och skruva loss den med en skiftnyckel och tändstift socket. Sätt en tryckmätare i dess ställe.
10

Vrid vevaxeln medurs med breaker bar och uttag tills trycket avläses på mätaren, och sedan tills skåran på vevaxelremskivan ställer upp med 0 markera om tidpunkten plattan.
11

Unbolt och avlägsna tidsstyrningsenheten remspännaren med bältet.
Installation
12

Komprimera timing remspännarens tryckstången mycket långsamt med ett skruvstäd, och infoga en metall stift, insexnyckel eller borr i tryckstången s hål, ta sedan bort spännaren från skruvstäd.
13

Anslut kamremmen spännare och, med hjälp av ett vridmoment jänta, dra åt spännaren fasta bult till 20 fot pounds, armen bulten till 40 och bulten till 40.
14

Rikta alla inställningsmärkena på dreven och installera kamremmen. Placera remmen på vevaxeln först, följt av dagdrivare, vänster kamaxel, vattenpump, den bakre kamaxel och spännare.
15

Dra ut sprinten ur spännaren efter dubbelkontroll att se om alla märken är fortfarande inriktade, vilket gör att spännaren att snäppa på plats.
16

Vrid vevaxeln medurs två hela varv med din breaker bar, och kontrollera tidpunkten markerar igen.

17

Vänta fem minuter och kontrollera sedan spännaren stången position. Det måste sticka ut från 0,27 till 0,31 tum.
18

tillbaka locken kamrem, anslut sedan vevaxelns remskiva med bult och bandnyckel.
19

Montera remskivorna för servopumpen, drivrem kugghjulet och spännare. Vrid spännaren, glider drivremmen tillbaka på remskivorna och långsamt släppa spännaren.
20

Anslut motorhuven och framhjulet och sänka bilen utanför domkraften. Anslut de elektriska kontakterna för tändspolarna och bränslepump tillsammans med den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60531.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.