Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hittar utväxlingen på en GM Rear End

Det finns ett par sätt att hitta den utväxling på en GM-bakände. Om ändringen av utväxlingsförhållandet önskas, är det viktigt att veta exakt vilken bakre huset är närvarande. De finns i olika storlekar, och ringen och drev nödvändigt att ändra förhållandet är specifika för dessa storlekar. Den RPO kod som finns i handskfacket eller i bagageutrymmet på de flesta GM-bilar behövs för att identifiera den typ av bakre änden. Det finns 164 olika RPO-koder, så att återförsäljaren, serviceverkstad eller en uppslagsbok kommer att behövas för att tolka dessa koder. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
3/8-tums spärrnyckel
13mm 3/8-tums enhet socket
Tube av RTV silikon
Packning skrapa
Droppkar
2 flaskor differential olja
vanlig skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja den bakre delen av fordonet med pallbockar. Läs metallen att märka en av bultarna differentiella täcka. Denna tagg, som alltid är närvarande (om den inte tas bort av en tidigare ägare), indikerar utväxlingen som medföljde fordonet ursprungligen. Om bilen köptes begagnat, kan denna tagg inte vara giltigt om den tidigare ägaren har förändrat förhållandet, och du måste ta bort kåpan för att hitta den utväxling.
2

Placera en droppskål under differential kåpan. Ta den differentiella locket (det helt enkelt unbolts) så att du kan bestämma den exakta utväxlingen och om är en begränsad slip eller en öppen differential.
3

Räkna tänderna på små kugghjul i den främre delen av axelhuset, kallad pinjongdrevet. Räkna antalet av tänderna i den stora ringhjulet fäst till differentialen. Dividera antalet kuggar på pinjongen i antalet kuggar på krondrevet. Detta är utväxlingen.
4

Rengör tätningsmaterial från differential luckan (använd packningen skrapan). Torka av monteringsytan på locket med en trasa. Applicera en 1,8-tums sträng av tätningsmedel kring omkretsen av locket. Låt tätningsmedlet hud-over i 10 minuter innan du installerar locket.
5

Montera kåpan och skruvarna. Dra åt bultarna med 3/8-tums hylsa och spärrskaft. Ta bort påfyllningspluggen på sidan av axeln bostäder ovanför och bakom drevet. Fyll differential med två flaskor differential olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59948.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.