Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en bränslepump för en 1997 Chevy Blazer

Bränslepumpen i bensintanken på en 1997 Chevrolet Blazer tar bränslet i tanken och levererar den till motorn via bränsleledningarna. När bränslepumpen går ut, blir motorn svalt av bränsle. För att åtgärda problemet, har bränslepumpen att komma ut och bytas ut mot en ny. Processen tar cirka två timmar. Saker du behöver
Bränsletryck gas mätare
kan
Jack
Jack står
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
mässingsdorn
Brass hammare

Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Anslut en bränsletrycksmätaren till schraderventilen. Den schraderventilen är på toppen av motorn, ansluten till bränsleledningen. Placera dräneringsslangen från bränslet tryckmätare i en bensindunk. Tryck på knappen för tryckavlastning på mätaren och låta bränslet att tömma in i burken. När trycket är borta, ta bort bränsletrycksmätaren.
2

Lyft baksidan av Blazer med domkraften. Put pallbockar under ramen för att stödja vikten av fordonet. Därefter placerar domkraften under bensintanken och lyft det tills bindan bara kontakt bensintanken.
3

unbolt bensintanken från ramen med 3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag. Sänk tanken med domkraften tills du kan se toppen av bränslepumpen. Koppla den elektriska anslutningen på pumpen med händerna, sedan trycka in den vita flikarna på bränsleledningarna att ta bort dem från pumpen. Sänk tanken från Blazer och dra ut den från under ramen.
4

Vrid låsringen på bränslepumpen med mässingsdorn och hammare. Dra bränslepumpen ur tanken och kassera den. Ställ ersättare i tanken, vilket gör att den är orienterad på samma sätt som originalet, sedan installera låsringen med mässingsdorn och hammare.
5

Lyft bensintanken i chassit och anslut bränsleledningar och de elektriska anslutningarna. Säkra tanken till ramen med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60622.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.