Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Bottom Kulled Nitar

Den nedre kulleden i framvagnen på de flesta fordon hålls på plats med stora nitar. Dessa nitar installeras på fabriken, och är utformade för att skäras ut om kulleden någonsin behöver bytas. Problemet är att dessa nitar är mycket svåra att ta bort, och det kan ibland ta flera timmar bara för att ta bort nitarna. När de ' re bort, ändra kulleder är en 10-minuters process, men räkna med att lägga in en tid på projektet i sin helhet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
vinkelslip med kapskiva
Pneumatisk luft hammare med mejsel och pekade tips
luftkompressor och luftslang
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och lägg den på pallbockar. Ta bort hjulen med däck järn. Placera huvudet av domkraften under den nedre styrarmen och lyft upp den tills den får kontakt med lägre länkarm men ISN ' t lyfta fordonet.
2

Unbolt lägre länkarm kulled från styrspindeln med hjälp av en skiftnyckel. Separera kulleden från spindeln. Unbolt baksidan av nedre länkarm från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sänk sedan ner domkraften för att frigöra fjädern från fickan och undre länkarm från ramen.
3

Placera den nedre länkarm på en arbetsyta. Använd vinkelslip för att skära en " X &Quot; form i huvudet på nitarna. Anslut kompressorn till den pneumatiska luft hammare via slangen. Montera mejseln infästning i luften hammaren.
4

Placera huvudet på mejseln fäste i den lilla sömmen mellan huvudet på niten och undre länkarm. Mejsla huvudet av niten med luft hammare. Sätt spets i luften hammaren.
5

Placera spetsen av luft hammare fastsättning på det område där niten var tidigare, sedan in avtryckaren och hammare niten genom den nedre länkarm fram kulleden kan dras ut ur armen fritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60624.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.