Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Back Bromsbelägg på en Hyundai

Byta bakre bromsbelägg i en Hyundai är inte en alltför svår uppgift. Det kommer att kräva en del verktyg och en del teknisk kunskap. Förmånen att ersätta dina egna kuddar är de pengar du kan spara på dyra arbetskostnader hos återförsäljarna eller lokala verkstäder. Många ställen kommer att försöka sälja dig garanti på bromsbeläggen samt dynorna själva. Men en god kvalitet bromsbelägg från delar butik kommer att ha exakt samma livstidsgaranti som verkstaden försöker främja och blåsa upp sina priser i syfte att göra det. Damma av dessa verktyg i garaget och ge det ett försök. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT-godkända bromsvätska (DOT3) katalog 1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums enhet metrisk socket set (upp till 21 millimeter) katalog 1/2-tums spärrnyckel
Stor skruvmejsel
Tvingfäste
Silikonbaserat broms smörjmedel
Acid borste
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Hyundai på en plan asfalterad eller betongyta. Släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock framför ett av framdäcken och öppna huven.
3

Lokalisera på huvudcylindern på den övre brandväggen på förarsidan. Ta av locket och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Släng vätskan ordentligt och inte återanvända den. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern säkert.
4

Bryt muttrarna löst på vänster bakhjul med bryta bar och en 21 millimeters uttag.
5

Höj vänstra bakre fjärdedelen av Hyundai med domkraft och placera pallbock under rocker panel nära den bakre däcket.
6

bort muttrarna och hjul.
7

Hitta och ta bort den nedre bromsok bolt med Ratchet och uttag.
8

Bänd bromsok uppåt bort från rotorn och kuddar med hjälp av skruvmejseln. Den övre bromsok bolt on flesta Hyundais svänger och behöver inte tas bort om du inte byta rotorer samt.
9

Komprimera kolven i bromsoket inåt med C-clamp. Dra åt klämman långsamt och komprimera kolven inåt tills den bottnar jäms med okets hus. Ta bort C-klämman.
10

Håll bromsok fram och bänd kuddarna ur bromsok ankare med hjälp av skruvmejsel.
11

Squeeze lite glidmedel silikon broms på borst av syran borsten. Tillämpa den på botten och toppen bromsok fläckar ankare där fliken av kuddar fästplattan sits in.
12

Applicera självhäftande mellanlägg av dynorna (troligen i rutan av dynor eller redan satsat på med nitar) och sätt in i bromsoket ankaret.
13

Byt bromsok över kuddar och rotor och dra bromsok bult tätt med Ratchet och uttag. Dra inte åt för hårt, men se till att det är tätt.
14

byter hjulet och lug nötter. Dra ombonad med Ratchet och 21 millimeter socket. Sänk sedan Hyundai och dra åt muttrarna med justerbar momentnyckel inställd på 80 foot pounds.
15

Upprepa stegen på höger bakhjul och broms.
16

Pumpa pedalen broms foten av Hyundai när du är klar och det är tillbaka på marken. Detta kommer att återställa det hydrauliska trycket tillbaka till de komprimerade bromsok. Kontrollera och justera bromsvätska i huvudcylindern efter att du har pumpat pedalen broms foten och det känns normalt. Bara lägga ny DOT-godkända bromsvätska till huvudcylindern.
17

bort hjulet chock och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57115.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.