Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 1989 Acura Legend

Att lära sig att ändra de bakre bromsbeläggen på din Acura Legend kan spara tusentals i reparationer räkningar över livet i bilen. Även de bakre bromsbeläggen aldrig bära ner så snabbt jämfört med de främre dynorna, de kräver årligt underhåll samt. Huvudansvaret för de bakre bromsarna är att bidra till att balansera bilen medan kommer till ett stopp. Kraftigt slitage på de bakre bromsbeläggen händer vanligtvis när bilens baklucka är alltid fullt eller överbelastad. Ändra bakre bromsbelägg själv är en enkel uppgift, som kan slutföras inom en timme. Saker du behöver
platt skruvmejsel
rörtång
Bil jack
Hylsnyckelsats
5 liters hink
Needle-nosed tång
Bromsbelägg
Nej -tjalla silikonfett
Visa fler instruktioner
Ta bort den bakre Bromsbelägg
1

Pop centrum locket av däckets fälg med platt skruvmejsel och ställ in den på sidan av arbetsområdet.
2

Crack däckets hjulmuttrarna med rörtång. Endast något lossa muttrarna, ta inte bort dem. Hissa upp bilen med domkraften, så att det är minst 8 inches från marken. Fortsätt att ta bort muttrarna och placera dem i ett säkert område eller i fickan. Addera 3

långsamt glida bildäck bort av navet. Håll ett öga på din bil domkraft för att se till att den är stabil innan helt ta bort däcket. Placera däcket på sin sida under bilen, mittemot domkraft. Fälgen och däcket utgör nu en jack akut bil, om den andra skulle misslyckas.
4

Lossa och ta bort skruven som håller plasten dammskyddet på plats med hylsnyckel. Placera locket och skruva säkert vid sidan av arbetsområdet.
5

Ta bort de två kaliber bultarna på inre vänster och höger sida av bromsen kaliber. Skjut dem hela vägen ut ur rockärmen.
6

Placera 5 liters hink nära dig så att det är ganska nära att vara under hjulhuset. Använd båda händerna, skjut montering bromsen kaliber långsamt och placera den på toppen av skopan. Se till bromsledningen inte dras för hårt eller blir stressad.
7

bort bromsbelägg från framsidan och baksidan av bromsskivan. Ta shims och Låsfjädrar av också. Addera Installera den bakre Bake Mattor
8

försiktigt inspektera nya bromsbelägg att se till att de inte är skadade. Se till formen och storleken av bromsbeläggen är desamma. Jämför både gamla och nya bromsklossar sida vid sida.
9

Använd nål-nosed tång för att dra tillbaka kolven på kaliber montering. Vrid kolven medurs för att dra tillbaka den helt.
10

Lägg de nya bromsbelägg ut framför dig. Pressa två horisontella linjer av NO-squeal silikonfett på baksidan av båda bromsbelägg. Återgå bromsbeläggen till sin position på bromsskivan, exakt hur du tog bort de gamla kuddar. Placera shims och fjädrar tillbaka i position också.
11

Montera kaliber montering och returnera alla sina bultar för hand. Dra åt bultarna kaliber noga, sluta dra åt ett kvarts varv förbi handkraft. Återgå dammskyddet och dess bult till sin position.
12

Skjut bildäck tillbaka till kram försiktigt. Återgå varje tappmuttem hand för att säkerställa korrekt gängning. Sänk ner bilen så att hjulet är bara knappt vidröra marken. Fortsätt att dra åt muttrarna för att fästa däcket. Helt sänker bilen och sätt tillbaka centrera locket på fälgen. Starta bilen och pumpa bromsarna tills de företag upp. Denna procedur kan upprepas för de motsatta bakre kuddar på din Legend också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57843.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.