Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en 2002 Mazda Protege

Slitna bromsbelägg på 2002 Mazda Protege avger en skrika för att göra föraren uppmärksam på att bromsarna är i behov av utbyte. Ljudet kommer från slitagevarnarna inbyggda i bromsklossarna "yta som exponeras. När utsatta, indikatorerna gör kontakt med rotorerna att orsaka buller. Byt bromsbeläggen så snart som möjligt för att undvika fel på bromsarna på grund av bristande bromsbelägg material, samt rotor skador från långvarig mejsling från slitagevarnarna. Saker du behöver
rörtång
domkraft
Jack står
14 mm skiftnyckel
skruvmejsel
4,5 mm insexnyckel
Bromsbelägg
bromsfett
Bromsvätska (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Använd en rörtång för att lossa muttrarna på de bakre hjulen på Mazda.
2

Lyft upp den bakre delen av fordonet med domkraft och placera pallbockar under ramen av Mazda.
3

Ta bort muttrarna och bakre hjulen på fordonet.

4

Använd en 14 mm nyckel för att ta bort bromsok glidstiften från de bakre bromsoken.
5

Lyft bromsok från rotorn. Bänd bromsbelägg från vardera sidan av bromsok med en skruvmejsel eller annat platt pry verktyg.
6

Placera 4,5 mm insexnyckel i bromsoket kolven inuti bromsoket. Vrid nyckeln medurs för att skruva kolven in i sidan av bromsoket. Kolven måste öppnas helt för att rymma de nya bromsbelägg.
7

Bred ett tunt lager av bromsfett på baksidan av den nya bromsbelägg och klipp dem till bromsok väggarna. Metallclipsen kan fästas på sidorna av bromsoket för hand. Över rotorn och skruva i bromsok glidstiften med 14 mm skiftnyckel
8

Placera bromsoket.
9

Placera hjulet på hjulbultarna och skruva på muttrarna. Lyft upp den bakre änden av Mazda med domkraften och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken tillbaka till marken.
10

Tryck ner bromspedalen och håll den intryckt i 10 sekunder. Släpp pedalen och upprepa depression tillbaka den bakre bromsok kolven till rätt startposition.
11

Dra spaken Huvlås under instrumentbrädan på förarsidan av bilen och öppna motorhuven.

12

bort huvudcylindern locket på baksidan, höger sida av motorrummet.
13

Kontrollera nivån på bromsvätska i behållaren och lägga till nya DOT-3 broms vätska om nödvändigt. Sätt tillbaka locket huvudcylinder och stäng Mazdas huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58043.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.