Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsservo på en Volvo

Bromssystemet på en Volvo använder ett vakuum-broms booster som förstärker trycket appliceras på bromspedalen, vilket gör bromsning enklare för föraren. Om booster förlorar vakuum, då booster inte kan förstärka något, vilket gör det meningslöst och bromspedalen dramatiskt svårare att pressa. För att lösa detta problem, måste du byta ut booster, vilket kan göras på ungefär en timme. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter bromsservo
Byte backventil tätning
Visa fler instruktioner

1

Ta bort de två skruvarna som håller huvudcylindern på bromsservon med en skiftnyckel. Dra bort huvudcylinder av booster och ställ den åt sidan. Koppla ur vakuumslangen och backventilen från bromsservon med händerna.
2

skruva isär bränslefiltret och vakuum från brandväggen med 3/8-tums Ratchet och uttag, om de verkar vara i vägen för att ta bort booster. Flytta till undersidan av instrumentbrädan och dra ljuddämpande material från off av brandväggen med händerna.
3

unbolt bromspedalen stången från bromsservon genom att ta bort fabriken klipp med händerna. Unbolt bromsservon från brandväggen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra booster ur motorrummet.
4

Installera det nya tätningen backventilen på baksidan av ersättare bromsservon. Bolt booster till brandväggen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Återanslut booster till bromspedalen genom att installera fabriken klippet. Skjut fabriken ljuddämpande material på brandväggen.
5

tillbaka bränslefiltret och vakuumpump på brandväggen med 3/8-tums Ratchet och uttag om du tagit bort dem i steg 2. Bolt huvudcylindern till bromsservon med en skiftnyckel. Tryck backventil och vakuum linje tillbaka till booster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61796.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.