Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Visuellt inspektera bilen bromsar

Dina bromsar är den viktigaste delen av fordonet och hålla dem i gott skick bör prioriteras. Regelbundet inspektera bilens bromsar kan hjälpa till att identifiera potentiella problem som kan åtgärdas innan de förvandlas till viktiga frågor. Mest visuella inspektioner består av att titta på skicket på bromsbelägg och rotorer samt bromsledningar och bromsok. Alltid inspektera bromsarna minst två gånger om året för att förebygga problem och försäkra att de prestera sitt bästa. Instruktioner
1

Lossa muttrarna med en rörtång och lyfta fordonet från marken med en domkraft eller garage hiss. Slutför bort muttrarna och dra av hjulet från axeln. Detta kommer att utsätta den broms hårdvara. Ansök bromsrengöringsmedel till bromsen hårdvara och torka bort det med en butik handduk.
2

Kontrollera för förekomster av rost på bromsok och nav. Små mängder av ytrost på oket kan tas bort med en stålborste. Rost på bromsok kan gnidas bort med tillämpning av bromsarna under en kort bilresa, men överväga att byta rotorer om det finns en tung mängd rost.
3

Kontrollera bromsbeläggen efter tecken på slitage. Bromsbelägg som är mindre än 1 mm tjockt bör ersättas med nya dynor. Ta bort elektroderna genom att ta bort bromsoket från bromsskivan och kontrollera dem för ojämnt slitage. Ojämlik slitage på bromsbelägg signaler problem i bromsen hårdvaran.
4

Kontrollera bromsens rotor för tecken på slitage, inklusive överskjutande spår, missfärgning och skevhet. Om rotorn har spår på sin yta, kör en fingernagel över spåren. Om nageln fångar en eller flera av spåren, behöver din rotorn vridas för att ta bort dem.
5

Kontrollera bromsen flex slang vid bromsoket för tecken på åldrande och slitage, inklusive sprickor i gummit slemhinnan i slangen. Slangarna själva bör vara mjuk och böjlig. Bromsvätska på slangen indikerar ett läckage och slang bytas ut. Kontrollera bromsledningarna som går under fordonet för tecken på korrosion och rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58888.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.