10 steg till att sälja en bil

Det finns några grundläggande steg för att sälja en bil själv. Det kan vara en skrämmande uppgift om du aldrig har gjort det förut. Även om du har, det finns förmodligen några misstag som gjordes i processen. Efter dessa enkla regler kommer att försäkra en smidig och lönsam transaktion. 10 steg till att sälja en bil

Det allra första steget i att sälja din bil är att fastställa marknadsvärdet. Detta dollar belopp kan variera kraftigt beroende på var du bor och vilken typ av fordon du säljer. Till exempel kommer en 4-hjulsdrivna fordon vara värt mer i snöiga nordöstra, än det kommer i öknen sydväst. Samtidigt kommer en cabriolet roadster har mer värde i sydöst då kan det i den regniga nordvästra.

Det andra steget är att få siffror på detta värde. De bästa ställena att bestämma värdet är NADA (National Automobile Dealers Association) och Kelly Bluebook. Båda webbplatser erbjuder detaljerade instruktioner om hur man bestämmer värdet på din bil i både den privata sektorn och återförsäljare världen.

Det tredje steget är att noll-in på din bil. För att få ut det mesta av en webbplats som NADA, måste du känna till några saker om din bil, såsom optioner. Har det makt lås, fönster, säten? En taklucka eller kanske andra funktioner som du kanske tar för givet kommer att betyda något för en perspektiv köpare. Motorstorlek och bogsering paket alla öka värdet på din bil i NADA eller Kelly Bluebook beslutsamhet.

Steg fyra är att välja ett medel för att annonsera. Den lokala tidningen är ett bra val, det kommer att nå de människor i ditt område som söker ett nytt fordon. Det finns också en mängd olika källor på Internet, något som kostar pengar och några som är gratis. Den bästa idén är att bläddra dessa platser och se om det finns andra lokala bilar som annonseras.

Steg fem är att skriva annonsen. Av uppenbara skäl du vill göra din bil verkar i så gott skick som möjligt. Se till att du markerar de bästa tillgångarna på ditt fordon. Du kan göra detta genom att peka ut de saker du gillar mest om bilen. Viktiga termer som "kör bra" eller "som ny" kommer att locka köpare även om de inte kan styrkas genom print. Idag gas körsträcka är mycket viktigt, så om bilen lyser i den avdelningen, se till att du peka ut det.

Steg sex, och diskutabelt den viktigaste aspekten av att faktiskt sälja bilen, är att förbättra utseendet. Anställa en professionell detailer att rengöra bilen är ett alternativ. Det kommer att kosta dig, men de kommer att rensa saker du aldrig tänkt på och varje litet skrymsle och vrå gör skillnad. Om du ska göra det själv, tillbringar merparten av din tid på insidan. Ett vanligt misstag många säljare gör är att de rensa upp det yttre, vilket är viktigt, men de försummar interiören. En professionell detailer kan spendera timmar att rengöra insidan av ett fordon, badda med ventilerna, och varje ratt och spak. Naturligtvis gör det luktar gott är en touch som dessutom inte kommer att gå obemärkt förbi.

Steg sju, städa upp utsidan. Även om det är lättare att rengöra än det inre, spendera lite tid här. Bara en bra tvätt och vax kan vara allt som behövs. Ett bra tips är att köpa en silikon-baserad behandling såsom Armor-all på detaljer i mörka områden. Detta inkluderar däcken eller några mörka föremål gummi på bilen. Det är också lämpligt att spraya hjulhusen-avstånd kommer att göra hjulen ser bättre ut. Och på tal om hjul, inte försummar dem. En bra hjulrenöring kommer att spara tid, men du kanske måste rengöra dem för hand. En trevlig ren hjul och blanka däck kommer att gå långt.

Steg åtta, visar bilen. När någon kommer att titta på bilen, du är säljare. Gå inte överbord, inte vara alltför påträngande eller köparen kanske tror att du försöker dölja något. Se till att du markerar de saker du gillar med bilen, och se till att berätta för dem att bilen har underhållits korrekt.

Steg nio är det provkörning. Det är en bra idé att låta folk köra bilen själva. De kanske inte känner sig bekväm med dig som co-pilot, och du vill att de ska känna sig så bekväm som möjligt för att stänga affären.

Steg 10, förhandlingarna. När du har en seriös köpare, kommer de förmodligen att försöka bråka med dig över priset. Använd det du lärt dig vid fastställande av marknadsvärdet på din bil. Om behöver vara, visa dem vad NADA eller Kelly Blue Book hade noterat om fordonet. Det kan vara nödvändigt att böja något för att göra försäljningen, men inte agerar desperat. Och inte ljuga om andra perspektiv köper om de verkligen existerar. Detta är ett säkert sätt att skicka en köpare som kör.

Följer dessa regler kommer att hjälpa dig att göra en snabb försäljning, och det kommer att hjälpa dig att få mest pengar tillbaka från din investering.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150591.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.