Hur man säljer ett fordon

Att sälja en bil själv är lite mer av ett besvär än handel den i, men det kan vara ekonomiskt givande. När du handlar i bilen, har dealern planer på att detaljhandeln den och göra en vinst. Detta gör inte återförsäljare dåliga människor, det bara gör affärer mening. Sälja din bil privat kan du detaljhandeln den till ett högre pris, sätta extra pengar i fickan i stället för dealerns. Instruktioner
1

Har bilen servas av en certifierad mekaniker. Toppa alla vätskor och reparera eventuella problem man har.
2

Ta din bil till en bil detalj butik för en grundlig rengöring. Har klädseln och mattan spot-rengöras om fordonet har fläckar eller fläckar. Kontrollera utsidan tvättas och vaxas.
3

Samla all service och register underhåll som du har fått under din äganderätten till fordonet. Om du inte har kopior, besöka återförsäljare eller butik som normalt tjänster ditt fordon. De flesta av dem föra anteckningar om filen och kommer att vara glada att ge dig kopior.
4

Bestäm det begärda priset för din bil. Använd resurser som Kelley Blue Book och NADA att bestämma den ungefärliga värdet (se Resurser). Det är oftast bäst att fråga den översta värdet (full detaljhandeln värde). Det är mycket lättare att komma ner på priset än att gå upp. Starta upp high kommer att öka dina chanser att få topp dollar.
5

annonsera och marknadsföra ditt fordon. Det finns flera metoder att göra detta. Känn dig fri att använda så många du vill. Ju fler platser din bilmodell finns upptagen, desto större chans är det att få uppmärksamhet. De mest populära resurser är lokala tidningar och online-tjänster objekt i listan som Autotrader.com och Cars.com (se Resurser).
6

Interagera med potentiella köpare när du blir kontaktad. Erbjud en provkörning och visa upp dina underhållsdokumentation. Försök att vara vänlig och respektfull, detta kommer att hjälpa dem att lita på dig och känna tillförsikt inför köpet. Om en potentiell köpare är missnöjd med priset, fråga honom vad han skulle vara villig att betala. Om hans erbjudande är rimligt, försök att träffa honom någonstans i mitten.
7

får rätt former för att sälja din bil. De exakta formerna varierar från land till land, men generellt behöver du en bill-of-sale och titeln. Du kan också behöva söka tjänster av en notarie. Kontakta din lokala motorfordon avdelning för att få rätt blanketter som behövs i ditt tillstånd.
8

slutföra transaktionen. Acceptera inte personliga checkar som betalning. Kontant eller en bekräftad check från köparens bank fungerar bäst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150590.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.