Colorado Lagar om att sälja en begagnad bil till en privat fest

Colorado lagstiftning om privat part används-bilförsäljningen är avsett att gynna både säljare och köpare. Statens riktlinjer säljare och köpare måste följa bidra till överföringen av äganderätten är framgångsrik och välgörande. Säljare Ansvar: Titeln

Vital information måste lämnas av säljaren, enligt Colorado Division of Motor Vehicles (DMV). DMV riktlinjerna anges att säljaren måste ha "Colorado intyg om titel, som är i ditt namn, (undertecknad och tryckt) i säljarens område titeln." Om bilen har fler än en ägare, måste båda ägarna underteckna. Namn på och adress till köparen måste också lämnas på titeln före utbytet.


Ytterligare Säljaren Uppgiftstyper Säljaren måste fylla i en vägmätare utlämnande säkerställa körsträcka på tidpunkten för försäljningen registreras i överlåtelsen och köparen vet exakt körsträcka. Ett köpebrev krävs också. Den Colorado DMV noterar köpebrevet "måste visa köparens namn (s), inköpspris, chassinummer, år och gör av fordonet, datum för försäljningen och måste undertecknas av säljaren (s)." Om köparen bor i ett område där utsläppen testning krävs, måste säljaren ge köparen ett pågående utsläpp kontrollintyg.
Köparen Ansvar

Innan du köper en begagnad bil från en privat säljare i Colorado, måste du verifiera genom Motor Vehicle Verification System att bilen inte är stulen. Enligt Colorado DMV, måste du också "kontrollera centralkriminalpolisen Insurance Crime att bekräfta att fordonet inte har förklarats en total förlust." Båda resurser är tillgängliga via Colorado DMV: s Köpa och sälja information sida på sin webbplats. Dessutom måste du skaffa ett tillfälligt tillstånd för bilen från länet motorfordon kontor i säljarens hem county. Att förvärva det tillfälliga tillståndet, föra dokumentation som säljaren (förtecknas i föregående avsnitt), verifierbar identifiering och ditt försäkringsbevis till kontorist på länets motorfordon kontor.
Överväganden

Colorado DMV anger att registreringsskyltar kvar hos säljaren efter bilen byts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150700.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.