Hur man läser en Volvo VIN-nummer

En Vehicle Identification Number (VIN) är stämplat på en liten metallplatta och fäst på instrumentbrädan på förarsidan i fordonet. VIN består av 17 alfanumeriska tecken som tillverkaren tilldelar på fordonet när det är byggt. Sedan 1981 har varje fordon som är byggt för försäljning i USA och Kanada en unik VIN som främst används av regeringen, brottsbekämpning och försäkringsbranschen att identifiera fordon. Varje nummer och bokstaven som visas på en VIN identifierar en viss egenskap hos fordonet den tillskrivs. Instruktioner
1

Leta VIN stämpel för Volvo i fråga. VIN är vanligtvis belägen på förarens sida av fordonet på instrumentbrädan där den möter fönstret..
2

Titta på första tecknet i Volvos VIN Den första positionen i VIN anger ursprungslandet, och det mest sannolika läser "Y" för Sverige.
3

Kontrollera den andra karaktären av Volvos VIN. Detta identifierar tillverkaren av fordonet. Volvo borde ha "V" som tillverkarens identifierare.
4

Undersök tredje karaktär VIN. Volvo kan ha ett nummer eller en bokstav för det tredje tecknet att identifiera Volvos tillverkarens division och typ. De tre första siffrorna i VIN kallas World Tillverkarens identifierare eller WMI.
5

Skanna Volvos VIN fjärde till åttonde tecknet. Dessa kallas Vehicle Descriptor avsnitt (VDS) och är tillverkare-specifika att identifiera fordonets funktioner som kroppen stil och motortyp.
6

Titta på nionde tecknet av Volvos VIN. Detta kallas "kontrollsiffra" och tilldelas genom användning av en matematisk beräkning.
7

Kontrollera tionde karaktär Volvos VIN. Detta identifierar modellen år eller året bilen byggdes. En Volvo med årsmodell mellan 1981 och 2000 visar ett brev från "B" till "Y." En Volvo med årsmodell mellan 2001 och 2009 har ett antal från en till nio. En Volvo från 2010 och efter visar ett brev som börjar på "A"
8

Vet att det 11: e tecknet identifierar monteringsfabriken på Volvo och den 12: e till 17 tecken är specifika för Volvo fordon du undersöker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150614.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.