Hur man säljer en bil till en familjemedlem

Överföra ägande av en bil till en familjemedlem är inte annorlunda än att sälja en bil till en främling --- med undantaget att du kan sälja bilen till ett mycket reducerat pris. Om du planerar att "sälja" bilen för $ 1, till exempel, kan din plan för att hjälpa en släkting vara något omkullkastas om han fastnar betala moms på värdet av bilen. Innan sälja en bil till en familjemedlem, är det viktigt att förstå lagarna i ditt tillstånd, så att du kan ingå ett avtal som är lagligt och rättvist för båda parter. Instruktioner
1

fastställa ett rimligt försäljningspris för bilen. Om du är i huvudsak att ge bort bilen till en familjemedlem för ett lågt pris, diskutera affären med köparen och komma till en överenskommen pris. Annars få en uppskattning av bilens värde genom att gå till Kelley Blue Book hemsida för att få en uppskattning baserad på märke, modell, mätarställning och skick fordonet. Denna uppskattning kan hjälpa dig att avgöra ett lämpligt försäljningspris baseras på bilens värde.
2

Kontakta institutionen motorfordon i ditt tillstånd för att bestämma om det är ett förfarande som måste följas för Gifting fordon eller sälja dem långt under värdet. Vissa stater har ett särskilt formulär som måste fyllas ut, medan andra kräver ett intyg på titeln överföring som erkänner bil överföringar mellan familjemedlemmar. Denna gåva formulär eller utsaga är strikt skattemässigt.
3

Sign över fordonet titeln till den nya ägaren och fylla i ett köpebrev om det krävs av ditt tillstånd. När du fyller i titeln, se till att spela in mätarställningen korrekt. Om körsträcka är en uppskattning eftersom vägmätaren är trasig eller har manipulerats, sätta ett X före skattningen. Försäljningspriset på fordonet måste också registreras korrekt på titeln.
4

Samla betalningen från köparen och lämna över bilnycklarna och titel för att slutföra försäljning bil. Se till att ta bort dina registreringsskyltar från fordon så att de kan slås in till Department of Motor Vehicles eller överföras till ett nytt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150671.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.