Hur bli av en bil

Låt inte din begagnade bil sitta och samlar damm. Om du har en bil som du vill bli av med, det finns flera sätt att bli av med det. Att sälja en bil tar lite RÄNNANDE, men kan skörda ekonomiska belöningar. Men även om det är för gammalt eller junky att sälja, finns det fortfarande många sätt att bli av med din bil. Instruktioner
Prep Bil
1

reda på värdet på din bil. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om du ska sälja din bil eller bli av med det på ett annat sätt. Den Kelly Blue Book är den standard referens för begagnade bilpriser och kan hittas i någon bokhandel eller på nätet (se Resources nedan). Du kan också söka på nätet för begagnade bilpriser.
2

Rengör bilen, inifrån och ut. Om du säljer bilen, kommer det definitivt göra det mer attraktivt för köpare. Även om du väljer att skräp bilen, kommer rengöring det ut så att du inte förlorar några personliga tillhörigheter i transaktionen. Se till att du hämtar registrering och underhåll poster från handskfacket.
3

bedöma bilens skick. Om det går bra och är i god form, och du har tid, bör du lägga den till försäljning. Om den är i dåligt skick, kan du överväga att förkasta det eller donera den till välgörenhet.
Sälja bilen
4

sätta en annons på nätet, i lokal auto handlare periodiska eller i tidningen om din bil är i säljbart skick (se Resources nedan). Var ärlig och beskrivande i annonsen och ge ett pris du ber om bilen.
5

Avsätt tid när du kan visa bilen och har potentiella köpare provköra den. Folk kommer kanske börja ringa direkt och du vill ha alla svar på sina frågor redo.
6

Visa bilen. Svara på köparnas frågor. Du bör bestämma i förväg om du är fast på din fråga pris, eller, om inte, hur lågt ett erbjudande du kommer att acceptera. Håll dig till ditt beslut.
7

göra pappersarbete. Om du hittar en köpare, kommer du att lagligt vända bilen över. Proceduren varierar mellan länderna, men åtminstone, måste du signera baksidan av bilens titel. Vissa stater kräver en notarius publicus för att slutföra affären. Addera Junk eller donera bil
8

Tänk att få bli av med din bil via en skroten om den är för gammal eller bryts ner för att sälja. Var noga med att hitta en junk yard som kommer till ditt hem för att hämta bilen. Du vill inte gå igenom besväret och kostnaden för att ha det bogseras.
9

Fråga hur mycket junkyards betalar för junked bilar. Vara beredd för en låg siffra. Om du har en gammal bil som är värdelös för dig, är det värt att ha det ur sikte och utanför ditt sinne.
10

Donera din bil. Många välgörenhetsorganisationer tar begagnade bilar som donationer. Detta är ett bra alternativ eftersom du kan ta värdet av bilen som en skatt avskrivning. Ring runt till lokala välgörenhetsorganisationer eller använda webben för att hitta en som tar bort begagnade bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150517.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.