Hur man ger en bil till välgörenhet

I stället för att hålla en bil som du inte behöver längre sitter på uppfarten, är det en bra idé att donera den till välgörenhet. Du kan göra detta oavsett om bilen fungerar, eftersom även bilar som inte fungerar kan fortfarande användas för delar. Det är inte så enkelt som att bara köra eller bogsering det över och ber om ett kvitto, dock. Det finns flera saker du måste göra i förväg för att se till att din donation är laglig och få skattemässiga förmåner du har rätt till. Saker du behöver
Bil
Bil titel
Registrering
Registreringsskylt
Insurance Information
Visa fler instruktioner
1

Välj din välgörenhet . Det finns massor av nationellt kända välgörenhetsorganisationer som tar bilar, inklusive Purple Heart, Ronald McDonald Hus, Välgörenhet, den amerikanska Röda Korset och Frälsningsarmén. Du kanske vill titta på lokala välgörenhetsorganisationer, alltför. Ofta kommer de att lämna galgar på din dörr eller vykort i brevlådan. Se till välgörenhet är ett registrerat 501 (c) (3) om du vill dra din bil donation på din skatt.
2

Tala med en representant för välgörenhet du väljer antingen personligen eller på telefonen. Du behöver ta reda på vad de organisationer som kommer att göra med din bil. Mer specifikt, måste du ta reda på om man planerar att sälja din bil direkt i kontanter eller behålla den för att driva eller ge till någon annan att köra. I fallet med den förra, kan du dra av det större av priset välgörenhet får för din bil eller $ 500. I det senare fallet, kan du dra av hela marknadsvärdet.
3

Gör en resa till din lokala avdelning av motorfordon och få en titel överföring. Fråga välgörenhet representant för det officiella namnet på den organisation förväg och har titeln överförs till denna specifika namn. Vrid på bilens registreringsskylt och avbryta registreringen på det. Berätta även ditt försäkringsbolag att du inte längre äger fordonet. Observera att du inte lagligt kan köra den här bilen efter att ha avslutat dessa uppgifter.
4

Ring välgörenhet och berättar en representant bilen är redo att plockas upp. Om välgörenhet inte har möjlighet att hämta bilen, har det bogseras istället. Någon av de nationella välgörenhetsorganisationer som anges i steg 1 bör kunna komma få fordonet.
5

Vänta tills skatt tid. Sedan hävda dina lämpliga avdrag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150573.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.