Hur du donera din bil till en lokal skola

Donera en bil till en lokal high school kan ge ett testprojekt för en bilverkstad klass, ett transportfordon för en skola klubb eller, om auktioneras ut pengar till nödvändiga projekt. Om du vill donera till en high school, måste du ta reda på vilka skolor emot donationer. Detta är inte svårt men kan vara tidskrävande. Börja forska i förväg när du vill donera för att lämna dig själv tillräckligt med tid. Instruktioner
1

bort personliga ägodelar ur bilen.
2

Leta bilens titel. Titeln måste finnas i ditt namn för att donera en bil, du kan inte donera en släktings bil. Om du inte kan hitta den titel, kontakta din statens Institutionen för motorfordon (eller liknande namn byrå) för en ersättare titel.
3

Kontakt gymnasieskolor i ditt samhälle. Be administrationen kontor på varje skola om skolan har en butik som fungerar på bilar. Ta reda på om din bil är berättigad till donation. Som Donera en bil till välgörenhet noter, några skolprogram använder bara amerikanska bilar. Om skolan har ett program, kanske du vill prata med butiken läraren direkt. Om skolan inte har en butik program, fråga om det finns andra sätt att skolan kan använda bilen.
4

Ta reda på om skolan är kvalificerad som en 501 (c) 3 icke-vinstdrivande , om du vill få kredit som ett skatteavdrag. Per IRS, kan du bara få skattereduktion för skolor som kvalificerar som 501 (c) 3.

Alternativt, bläddra etablerade hemsidor bil donation för att hitta pedagogiska välgörenhetsorganisationer, bland annat gymnasieskolor (se Resurser).

5

vidta åtgärder för att få bilen till skolan. Om bilen är i skick och registrerats, kan du köra det. Om inte, kommer du att få betala för det som ska bogseras.
6

Hand titeln till någon på skolan tar ansvar för bilen (som butiken läraren). Har fylla ut honom titeln, överföra ägande från dig till skolan. Lämna över nycklarna.
7

vänta för att få en skatteintäkt om du donerade till en 501 (c) 3 organisation. Någon på skolan kommer att förbereda ett kvitto som visar värdet på din donation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150741.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.