Om man säljer en antik bil

Att sälja en antik bil kräver mer forskning och fotarbete än att sälja en ny bil. För att få bästa pris, bör du göra dina läxor först --- forskning ditt fordon och tillverkaren, gå historiska register, skapa en PR-paket fyllt med information för presumtiva köpare och hålla dig uppdaterad om försäljningspriset för liknande bilar . Instruktioner
1

Bestäm om du vill inledningsvis vädja till lokala köpare eller vill gå direkt till en nationell publik. Några faktorer att tänka på när man beslutar inkluderar försäljningspriset på bilen och hur snabbt du vill ha det sålt. Det finns många fördelar med att sälja till en lokal köpare, bland annat det faktum att du kan svara på frågor direkt --- och även sälja bilen omedelbart att buyer.Selling rikstäckande dock presenterar din bil till en mycket större publik av samlare - -och kan hitta dig en köpare som är villig att betala mer för din bil. Denna process kan ta längre tid.
2

Kontrollera lokala bil klubbar och visar bil där aficionados och samlare samlas ihop. Presentera dig själv och lämna med gruppen eller utställningsarrangören en kopia av din PR-paket. Word-of-mouth är ofta det bästa sättet att hitta en lokal köpare.
3

Använd lokala platsannonser att annonsera din bil. Lokala tidningar och på nätet, platsspecifika styrelser såsom Craigslist.com har oftast avsnitt särskilt för försäljning av klassiska bilar.
4

Kontakta en lokal auktionshus. Ofta auktionshus, särskilt sådana som specifikt behandlar antikviteter och dödsbon, kommer att sköta försäljning samlarobjekt bil. Var medveten om, dock att de företag som dessa brukar debitera en fast avgift eller ta en procentandel av försäljningspriset. Du får inte heller ha en stor kontroll över den minsta summa pengar som din antika bil kommer att börja sin budgivning.
5

Lista din bil med en av de många webbplatser som är specialiserade på att sälja antikviteter och samlarobjekt autos (se Resurser nedan). Webbplatser varierar i vad de erbjuder --- platsannonser, forum, eller specialiserade listor --- och varierar i mängden trafik de får och hur mycket de tar betalt för en notering. Tillbringa tid att titta på dessa platser innan man beslutar om att förteckna och avgöra om bilar som ditt säljer där och det genomsnittliga försäljningspriset.
6

få kontakt med en veteranbil museum. Det finns hundratals sådana museer nationellt och internationellt. Vissa är specialiserade på en viss modell och märke på bilen, medan andra belysa vissa tillverkare eller årtionden. Andra har en mer allmän samling. Men de kan vara en stor resurs för att ansluta dig med potentiella köpare. Vissa har nyhetsbrev eller hemsidor där de tar reklam för antika bilförsäljning. Eller, om din bil är en särskild typ av museet har letat efter, kan de ge dig ett erbjudande själva.
7

Online-auktion webbplatser som eBay, nå tusentals köpare och gör att du kan styra auktionen själv. EBay har en kategori specifikt för samlarobjekt antika bilar, och du kan ställa in det lägsta försäljningspriset och längd auktion och avgöra vem som transporterar bilen (om köparen är från ur ditt område). EBay tar ut en provision på auktioner, hur mycket är en procentsats av försäljningspriset

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150123.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.