Hur man ger bort en bil

Efter år av arbete pendlar och resor väg, kanske din bil behöver några reparationer och lite färg. Du tar bilen till återförsäljaren för reparation och hitta dig själv titta på nya bilar. Om du får en ny bil, vad ska du göra med den gamla? När du delar med en bil, kan du sälja, skänka eller ge bort. Om försäljning är uteslutet, kanske du vill donera bilen till en välgörenhetsorganisation för ett skatteavdrag. Eller du kan ge bort bilen till en vän eller släkting. Här är en guide om hur man ger bort en bil. Saker du behöver
Information om skatteförmåner och avgifter
forskning om program bil välgörenhet
Kunskap av statliga lagar för överföring av bil titel och registreringsskyltar
Kelley Blue Book eller National Auto Research Black Book
Fotografier av bil
Kvitto för ägarbyte
Visa fler instruktioner
Så ge bort en bil gratis
1

Rådgör med din revisor om potentiella skatt förmåner eller avgifter innan du ger bort bilen. Om du donera din bil till en 501 (c) (3) välgörenhet, bör du ha rätt till ett skatteavdrag. Avdraget belopp beror på marknadsvärdet av fordonet och hur välgörenhet använder bilen. Vissa stater kan kräva en skatt avgift om du ger din bil borta. Be din revisor om råd om hur man förbereder transaktionen att följa skattelagstiftningen.
2

Forskning bil välgörenhetsorganisationer om du planerar att göra en donation. För att undvika bedrägerier, kontrollera legitimiteten av välgörenhet. Kontakta Better Business Bureau och National Consumer League National Fraud Center för att lära sig om välgörenhet affärsmetoder. Forskning bilen välgörenhet genom att granska deras årliga rapport att ta reda på hur de använder donerade bilar och spenderar sina inkomster. Begära en kopia av välgörenhet Internal Revenue Service skrivelse av beslutsamhet att kontrollera sin skattefria status.
3

Bestäm marknadsvärdet på din bil om du är berättigad till ett skatteavdrag. Använd en Kelley Blue Book eller en nationell Auto Research Black Book för att bestämma värdet på bilar värda mindre än $ 5000. För bilar värda mer än $ 5000, har en expert bedöma bilens marknadsvärde. Ta fotografier av bilen för att dokumentera tillståndet. Håll informationen marknadsvärde och fotografier med din skatt förberedelse poster. Din skatteavdrag beloppet beror på bilens marknadsvärde och om välgörenhet använder bilen för välgörande ändamål eller säljer bilen för skrot.
4

Följ statliga lagar för överföring av bil titlar och registreringsskyltar. Om du måste flytta bilen titel eller ta bort registreringsskyltar, så innan den nya ägaren tar besittning av bilen för att undvika ansvar för olyckor eller skattefrågor.
5

få ett kvitto från ny ägare eller välgörenhet och hålla det för din skatt poster och som bevis på transaktionen. Du kan behöva kvittot om Internal Revenue Service, Department of Motor Vehicles eller ditt försäkringsbolag begär företaget dokumentation av överföringen av äganderätten.
6

Fråga den nya ägaren att betala för borttagning av bilen din egendom om det kräver bogsering. Vissa välgörenhetsorganisationer betalt för att plocka upp fordon, även om bilen är körbar. Om så är fallet, kan du ha möjlighet att undvika avgiften genom att köra bilen till välgörenhet.
7

Informera lokala Department of Motor Vehicles och din bil försäkringsbolag av överföringen av äganderätten i skrift. Inkludera en kopia av transaktionen kvittot med anmälningarna. Behåll en kopia av breven för din bokföring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150112.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.