Hur man säljer en bil Om banken innehar titeln

Även om du inte har gjort det slutliga betalningen, det är din bil och du har all rätt att sälja den. Men, är ditt lån från banken en säker anteckning vilket innebär att du inte kan lämna över titeln till en ny köpare tills du har uppfyllt din ekonomiska skyldighet till banken. Det kan verka som ett moment 22 - Du kan inte betala av banken och få titeln tills du har pengar från försäljningen, men du kan inte få pengar förrän du lämnar över titeln-men i verkligheten processen är enkel och sker med bilförsäljning varje dag. Instruktioner
1

Bestäm ett försäljningspris för din bil. Ange ett realistiskt pris genom att leta efter jämförelseuppgifter på märke, modell, år och tillstånd Kelly Blue Book eller National Automobile Dealers Association (NADA) begagnad bil guide.
2

Förbered din bil till försäljning. Donald Trump skrev en gång att hans definition av en förlorare var någon som sätter en "till salu" skylt på en smutsig bil. Personliga förolämpningar och generaliseringar åt sidan, kommer din bil sälja bättre om det ser bättre ut. Tvätta den, suga den, specificera den och dra ihop alla sina underhållsdokumentation.
3

Gör forskningen din köpare bör. Om du inte var den första ägaren av bilen, ta en stund att köra historia rapport av bilen via Carfax.
4

Annonsera det. Fysiskt placera en skylt på bilen är bara den första, enklaste steget. Gör det och parkera det där som är till salu skylt kommer att ses, men även annonser i tidningar bilköpare, lokala platsannonser och online.
5

förhandla och komma till rätta på ett pris med din köpare. Om han betalar kontant, behöver du bara kontakta den bank där du håller lapp på bilen. Om han finansierar bilen, måste både hans och din bank vara inblandade i transaktionen.
6

Ring din bank för att få den exakta balansen du är skyldig som om din köparens inköpsdatum och att ordna en tid att utbyta betalning för titeln.
7

Använd pengarna från din köpare att betala bort anteckningen. Du kan be köparen att urskilja två postväxlar, en till din bank för payoff belopp och annan till dig för balansen, ger dig pengar som du kan betala bort anteckningen och få titeln, eller ge dig en enda check som du kan lösa in på banken för att betala bort anteckningen.
8

Få titeln från banken. När du äger titeln, du nu måste skriva det över till köparen av din bil eller till sin finansiär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150137.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.