Hur får man en licens att sälja bilar i Storbritannien

Du behöver inte en licens för att sälja bilar till allmänheten i England eller Wales. Men när det gäller handel standarder berörs, skall ha relevant försäkringsskydd och registrera ditt företag i mervärdesskattehänseende med Hennes Majestäts Revenue and Customs (HMRC). Men om du planerar att arbeta som en begagnad bilhandlare i Skottland, måste du ansöka om en Second Hand Motor Vehicle Handelsanläggning licens från din kommun. Om du säljer till välgörenhet eller köpa bilar direkt från en begagnad bil återförsäljare som redan är licensierad, kommer du att bli befriad från att hålla en licens i Skottland också. Saker du behöver
Registrerade lokaler
Fonder
Försäkringsskydd
momsregistreringsnummer
Visa fler instruktioner
1

Applicera på en skotsk rådet. Om du vill sälja begagnade bilar i Skottland kan du ansöka om att bli licensierade av fullmäktige där ditt företag är registrerat genom att ladda ner en ansökningsblankett från sin webbplats. Du kan ansöka om antingen en full licens, som startar tre veckor från dagen för ansökan och kan förnyas vart tredje år, eller en icke-förnybar tillfällig licens som är normalt giltigt i sex veckor. För närvarande en tillfällig licens en full licens kostar £ 2,000 medan fixeras på £ 92.
2

Få handlare försäkring. Sedan sälja bilar inte kräver tillstånd enligt gällande engelska och walesiska lagar, måste du vara helt försäkrade som en motor näringsidkare innan du startar ditt företag. Du kan kontakta enskilda företag motorfordonsförsäkring eller utnyttja en av Storbritanniens prisjämförelsesajter för att få konkurrenskraftiga insurance. Försäkringspremierna kan vara ganska hög, och de varierar beroende på vilken typ av lokaler som du kommer att sälja från. Ändå ger de skydd för olika aspekter av handel, inbegripet vara försäkrad att köra någons bil inom ramen för verksamheten.
3

Registrera ditt företag för mervärdesskatt. För att arbeta lagligt som ett företag var som helst i Storbritannien, måste du vara registrerad hos HMRC och betala lämplig skatt. Moms betalas på de flesta varor och tjänster som tillhandahålls av företag i Storbritannien, inklusive fordon som importeras från länder utanför Europeiska unionen. Till skillnad från i USA, där motsvarande en moms endast vid köptillfället, i Storbritannien, är mervärdesskatten läggs till priset annonseras. Därför är det viktigt att börja korrekt. Du kan ansöka om att få ditt momsregistreringsnummer genom att fylla i ett webbformulär på HMRC hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150243.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.