Hur man säljer en lastbil med banklån

Att sälja en bil är en enkel process, särskilt med tillkomsten av snabb, effektiv teknik som Internet. Men om du har en lien (aka ett lån) mot din bil, är processen lite svårare. Innan du anger en rättshandling som innebär att din bil, se till att du förstår din bil lån och återbetalning paketet. Saker du behöver Truck
Lån Pappersarbete
Visa fler instruktioner
1

Bestäm det utestående saldot på fordonet lånet. Om möjligt, kontakta din långivare eller bank och få en payoff belopp på fordonet för att få en korrekt uppfattning om balansen. En payoff balans bör innehålla en slutlig summa, en bra genom datum och traktamenten. Review fordon lånehandlingar. Leta efter något pappersarbete som säger "förskottsbetalning straff." Om du har en förskottsbetalning straff, kan du möta en avgift för att betala av lånet i förtid, beroende på var du befinner dig i lånets återbetalningsplan. Ompröva sälja bilen om du har en förskottsbetalning straff.
2

Bestäm värdet av fordonet. Jämför värdet av fordonet mot det utestående lånet på fordonet. Om lånebeloppet är större än värdet av fordonet, måste du se över dina alternativ. Men om lånebeloppet är lägre än värdet av fordonet, kan du fortsätta med försäljningen. Annonsera bilen i utvalda sekretessbelagda butiker - både print och online. Hitta en köpare är villig att betala värdet på bilen eller större än värdet. Förhandla med köparen för att nå en kompromiss som fortfarande är en summa som är större än ditt lån balans.
3

Betala av din långivare med intäkterna från försäljningen. Du kommer inte längre vara skyldig att lånet, och lien kommer att frigöras från fordonet. Överföring av äganderätt och registrering ska hanteras efter denna transaktion som den nya ägaren inte vill vara skyldig att ditt lån. 4


Om din bil är värd mindre än värdet av fordonet, kontakta din långivare. Vissa långivare är beredda att omförhandla billån om det innebär att hålla affärer eller undvika försumliga konsumenterna. Du kan också prova att refinansiera bilen, men det kommer bara att hjälpa till med betalningar, inte med lånebeloppet. Du kan också göra större betalningar på fordonet och därmed minska lånebeloppet tills det är mindre än värdet av fordonet.
5

Kom ihåg att du kan sälja en bil om du är "upp och ner, "eller när lånet överstiger värdet på bilen, men du kommer fortfarande skyldig långivaren eller banken skillnaden mellan försäljningspriset och lånebeloppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150129.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.