Vad gör du med taggarna när du säljer din bil?

När du säljer din bil, är det viktigt att vidta rätt åtgärder med dina taggar så att du uppfyller motorfordon lagarna i ditt tillstånd, samt skydda dig mot potentiella ansvar. Överväganden

Vehicular taggar bör anses tillhöra dig, ägaren, och inte till bilen. Köparen av bilen bör ge sina egna taggar.
Överföra Taggar
p Om du ersätter den bil som du säljer med en annan bil som inte redan har tags egna, då kan du överföra taggarna från din gamla bil till din nya på din institution för motorfordon (DMV). Vanligtvis finns det en avgift för detta, vars storlek varierar från staten.
Överlämnande Taggar
p Om du inte längre har någon användning för taggarna om bilen du säljer (du inte ersätta den, eller du ersätta den med en bil som redan har taggar, t.ex. en köpt från en återförsäljare), då kan du återgå till taggar på din DMV. Detta är det säkraste alternativet eftersom det hindrar de oanvända taggarna går förlorade eller stulna, och sedan används illegalt.
Tillfälliga Taggar
p Om köparen av din bil inte redan har sina egna taggar, bör du ordna att följa med honom till DMV, där han kan få en uppsättning tillfälliga taggar innan du tar bort dina gamla taggarna från fordonet. Du bör inte lämna den nya ägaren för att köra fordonet utan ordentliga taggar på det.
Varning

Under inga omständigheter bör du låta köparen ta ansvar för bilen med dina taggar fortfarande på det. Om han misslyckas med att registrera den i hans namn och senare erhåller eventuella kränkningar såsom parkeringsböter eller biljetter från rött ljus kameror, kommer de att falla under ditt namn och avsevärt besvär dig, eftersom du nu måste bevisa att du inte längre är i ägandet av fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150212.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.