Hur Till Flytta en titel när du säljer en bil

Överföra en bil titel är inte särskilt svårt, men du måste se till att du gör det ordentligt. Om du säljer en bil på ett återförsäljaravtal detta pappersarbete blir gjort för dig, men om du är inblandad i en privat försäljning, bör du känna de nödvändiga stegen i att överföra titeln vid tidpunkten för försäljningen. Saker du behöver
vägmätare Titel
läsning
Personnummer
Notarius
Visa fler instruktioner
1

Innan du är redo att föra över äganderätten av din bil måste du samla in ett par saker. Du behöver titel, nuvarande körsträcka läsning på bilens vägmätare, och du kommer att behöva personnummer. En aktuell körkort bör vara tillräckligt.
2

Nästa ska du bege dig till banken för att hitta en notarie. En notarie är en offentlig tjänsteman som presiderar över och verifierar det överlåtande av juridiska dokument, och kan administrera och ta ed, bland andra arbetsuppgifter. Om du går till den bank där du har ett konto, då du oftast kan använda notarie tjänster gratis. Addera 3

Notarien kommer att kontrollera din legitimation för att se till att namnet på person på titeln är faktiskt du. Då notarien får du skriver ditt namn, aktuell mätarställning, och tecken på att du är ägare och säljer bilen. Notarien kommer därefter stämpla dokumentet med deras officiella sigill.
4

Du är nu redo att lämna över titeln till köparen. Köparen behöver inte skriva titeln framför en notarie, men det är i deras intresse att skriva sitt namn, som köpare av fordonet, genast, så att ingen annan kan fylla i sitt namn som den nya ägare.
5

Den nya ägaren av bilen kommer att behöva ta titeln med dem sedan när de registrerar bilen i deras namn. Deras registrering kommer att behandlas, och den nya ägaren kommer att få en ny titel i mail med sitt namn tryckt på det som ägare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150124.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.