Statliga lagar om att sälja bilvrak

Dussintals webbplatser erbjuder att köpa dina havererade eller skräp bilar och erbjudandet om pengar för ett fordon som kan tyckas passa endast för donation eller skroten verkar lockande. Men att sälja en begagnad bil, speciellt en som blivit förstörda i en olycka, är inte alltid så enkelt som att ta emot ett erbjudande. Att sälja din havererade bil, se till att du är i överensstämmelse med gällande krav på att sälja havererade eller bärgade bilar. De flesta stater har strikta och specifika riktlinjer. Skaffa en Bärgning Titel

I de flesta stater, behöver du en bärgning titel om du har ett förlist bil som inte kan köras. Den bärgning titel avslöjar till köparen att bilen är en bärgning, och en stor böter kan utfärdas för att inte lämna ut denna information till en potentiell köpare. Generellt behöver en bil en bärgning titel om den har förstörts av översvämningar, kollision eller annan händelse, i den mån reparera bilen skulle kosta mer än marknadsvärdet. I vissa stater är en bärgad bil definieras som en förklarade en total förlust av försäkringsbolaget. Rädda avdelningarna


Undantag Några stater, däribland Kalifornien och Washington , kräver att ägaren att överlämna titeln på en bärgad bil till DMV. Bärgade bilar i dessa stater inte har någon titel. Kalifornien utfärdar ett intyg om bärgning i stället för den kapitulerade titel, men Washington kräver ägaren att överlämna titeln och deras intyg om ägande inom 15 dagar efter det att bilens förstörelse.

Missouri, fordon mindre än sju år gamla behöver inte en bärgning titel. Köparen av en bärgning fordon krävs för att få en bärgning titel om fordonet säljs, men det är köparens ansvar.
Full Disclosure

del, bärgning textning förordningar är i kraft för att avslöja fordonets skick till potentiella köpare, men de flesta stater har särskilda regler som kräver att säljaren meddelar köparen av bilens historia och nuvarande skick.

Washington, säljare måste inkludera en köpebrev och uppsägning när man säljer en bärgad bil. Ordet "Förstörde" måste också skrivas över intyg om ägande för någon bärgade bilen. ah kräver att ägaren skriftligen anmäla bilens skick till potentiella köpare.

Bilhandlare måste placera den skriftliga beskrivningen framträdande i bilfönstret för potentiella köpare att se, men icke-återförsäljarna är inte skyldiga att göra det .

New York, måste säljarna ger helt enkelt en form skador utlämnande till köparen vid försäljning av en skadad bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150295.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.